Μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής τους είχανε τη δυνατότητα να ζήσουνε οι αθλήτες και οι αθλήτριες από 4 από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα των ακαδημιών του BIKOΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ο Σύλλογος οργάνωσε άψογα μια ολοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα, όπου συνδύασε τόσο αθλητικές όσο και εξωαθλητικές δραστηριότητες για τους μικρούς του αθλητές.

Το ραντεβού είχε δοθεί από τις 07.30 το πρωί στην Ακαδημία, από όπου αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΣ με 2 λεωφορεία γεμάτα με τα τμήματα ΠΡΟΜΙΝΙ 1 (2006-07), ΠΡΟΜΙΝΙ 3 (2008), ΤΖΟΥΝΙΟΡ 1 (2009-10) και ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2 (2010-11-12) και αρκετούς γονείς.

Η διάθεση για χαβαλέ, πειράγματα και πλάκες από το πρωί στο φουλ, παρά το εγερτήριο, έδιναν από νωρίς το γιορτινό κλίμα στην αποστολή της ομάδας.

Με την άφιξη των λεωφορείων στα Τρίκαλα, είχανε κανονιστεί αρχικά φιλικοί αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα των Ακαδημιών της ομάδας των TΡΙΚΑΛΩΝ BC, με τους αθλητές και των δύο ομάδων να χαίρονται το παιχνίδι και να ξεδιπλώνουν τις αρετές τους. Οι γονείς στις κερκίδες με τα κινητά στα χέρια, δεν έχαναν ευκαιρία να αποθανατίσουν σε βίντεο και φωτογραφίες τους υιούς και τις κόρες τους.

Οι 4 φιλικοί αγώνες διήρκεσαν μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, όταν και η αποστολή του ΠΑΣ κατευθύνθηκε για μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα γνωστότερα και ομορφότερα εστιατόρια στην περιοχή Μανάβικα των Τρικάλων, στο ‘Τσικάλι’.

Η ενέργεια που δαπανήθηκε στους αγώνες ανακτήθηκε πλήρως, μιας και τα πιάτα (σαλάτες,κυρίως γεύμα κτλ) όλων των αθλητών του ΠΑΣ και των γονέων άδειασαν, ενώ γονείς εθεάθησαν να τσουγκράνε και ποτήρια με μπύρες και κρασάκι μέσα στον ενθουσιασμό της ημέρας (ονόματα δε λέμε !!!)

Η εκδρομή συνεχίστηκε με μια 2ωρη βόλτα στο κέντρο της πόλης για όλους, μέχρι να πλησιάσει η ώρα για το ‘κερασάκι στην τούρτα’ που δεν ήταν άλλο από την παρακολούθηση του αγώνα της Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ ΒC- KOΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ μέσα από τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου των Τρικάλων, σαν επίσημοι καλεσμένοι της τοπικής εκεί ομάδας.

Τα 100 περίπου άτομα που ταξιδέψαμε από τα Ιωάννινα (αθλητές-αθλήτριες-γονείς-προπονητές) γεμίσαμε το ένα πέταλο πίσω από την μία μπασκέτα του γηπέδου και τα φλας πήρανε φωτιά.Το θέαμα εξαιρετικό, με τους μικρούς μας αθλητές και αθλήτριες να εκδηλώνουν ασταμάτητα τον ενθουσιασμό τους σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (ακόμα και στο ζέσταμα στα θεαματικά καρφώματα των αθλητών) και την ομάδα μας να φέρνει γούρι στην ομάδα των Τρικάλων, βοηθώντας τη να φτάσει στην νίκη με σκορ 71-59!

Ειδική μνεία μάλιστα στην αποστολή του ΠΑΣ και τις Ακαδημίες του Συλλόγου μας με ζωντανά πλάνα από το γήπεδο και τις κερκίδες λίγο πριν την έναρξη του αγώνα έκανε και η ΕΡΤ1 που μετέδιδε εκείνη την ώρα ζωντανά τον αγώνα ΤΡΙΚΑΛΑ BC – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, κάτι που μας τίμησε ιδιαίτερα και για το οποίο ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους ανθρώπους της κρατικής τηλεόρασης.

Με το τέλος του αγώνα και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι όλη η μαγεία της Α1 έχει τελειώσει, η ομάδα μας επιφύλασσε μια ακόμη τεράστια έκπληξη για τους μικρούς μας αθλητές. Έτσι λοιπόν ζητήσαμε από όλη την αποστολή να παραμείνει στις κερκίδες, όπου ξαφνικά μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκε ο BIG SOFO ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ (παίχτης πλέον των TΡΙΚΑΛΑ BC) αναγκάζοντας σύσσωμους τους αθλητές μας να ξεσπούν σε φωνές και πανηγύρια!!!

Ο Σοφοκλής δείχνοντας για ακόμη μία φορά έμπρακτα την μεγάλη αγάπη που έχει στα μικρά παιδιά που αγκαλιάζουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, χαιρέτησε όλα τα παιδιά ένα προς ένα, αγκαλιάστηκε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, γεμίζοντας χαμόγελα τα πρόσωπα των παιχτών του ΠΑΣ και μια ανάμνηση που θα τη θυμούνται και θα τη διηγούνται σε όλη τους τη ζωή.

Σοφοκλή, σου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σαν επίσημος ΒΙΚΟΣ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την μεγάλη τιμή που μας έκανες να έρθεις ο ίδιος στις κερκίδες που βρισκόμασταν και να δώσεις όλη αυτή την χαρά στα μέλη της αποστολής μας. Παραμένεις ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ, με καρδιά μικρού παιδιού!!!

Η ολοήμερη εκδρομή της ομάδας μας ολοκληρώθηκε με το ταξίδι επιστροφής στα Ιωάννινα περίπου στις 23.00 το βράδυ!!!

Θα ήταν παράλειψή μας να μην δώσουμε τα εύσημα και δημόσια στον κ. Χρήστο Τσέκο για την άρτια συνεργασία μας για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή και την φιλοξενία της ομάδας των Τρικάλων!

Μια μέρα ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΣ! Μια μέρα ΓΕΜΑΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Μια μέρα ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΡΕΑ, ΧΑΒΑΛΕ, ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ και ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Μια μέρα ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Αυτός είναι ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΠΑΣ!

Και αυτά είναι που θέλουμε να προσφέρουμε ΑΠΛΟΧΕΡΑ σε κάθε αθλητή και αθλήτριά των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ μας στην οικογένεια του ΠΑΣ!