Σε συνέχεια των κοινών συντονισμένων ενεργειών και προσπαθειών που αναπτύσσονται  μεταξύ της  Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε χθες η 4η συνάντηση μεταξύ των παραπάνω φορέων με σκοπό την ενημέρωση, την εξέλιξη, και την περαιτέρω ανάπτυξη του Σχεδίου που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, με σκοπό την έναρξη πτητικών προγραμμάτων από την Κύπρο με απευθείας πτήσεις  στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, πλέον μετά την πρωταρχική επιτυχία έναρξης απευθείας πτήσεων από Λάρνακα στα Ιωάννινα, σειρά έχουν τα συντονισμένα & οργανωμένα τουριστικά  προγράμματα & πακέτα, από και προς την Λάρνακα και τα Ιωάννινα.Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις  και αναλύθηκαν οι στατιστικές μετρήσεις που πραγματοποίησαν οι Κύπριοι Φοιτητές.

Για την παραπάνω συνάντηση ο υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κος. Σαμ Κουδούνης αναφέρει :

“ Η έναρξη πτητικών προγραμμάτων από την Κύπρο αποτελεί επιτυχία μέγιστης σημασίας  με δυναμική 12μηνης δραστηριότητας. Σημαντικοί και καθοριστικοί παράγοντες είναι τόσο η μεγάλη Κυπριακή κοινότητα φοιτητών και σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και το πλούσιο τουριστικό προϊόν Εκπαιδευτικών & Προσκυνηματικών Προγραμμάτων στην Ήπειρο.Πλέον η Ήπειρος αποτελεί έναν ώριμο προορισμό με εξαιρετική δυναμική, «φρέσκο» προϊόν και πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.”

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κος. Στάθης Σιούτης συμπλήρωσε :

“Οι συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες αναπτύχθηκαν λεπτομερώς στις πρόσφατες παρουσιάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το ενδιαφέρον διαφόρων εταιρειών και αγορών του εξωτερικού να αναπτύξουν πτητικά προγράμματα στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων (Σ.Κ.Φ.Σ.Ι.) που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας,το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών,τις αεροπορικές εταιρίες,την Περιφέρεια Ηπείρου,τον Δήμο Ιωαννιτών,το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,το Επιμελητήριο Ιωαννίνων,την Μητρόπολη και τον Αερολιμενάρχη Ιωαννίνων,που μας υποστηρίζουν σε κάθε μας ενέργεια ”

0 Συλλόγος Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων δήλωσε :

“Ως ΣΚΦΣΙ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, που συνεργάστηκε μαζί μας με σκοπό να πετύχουμε την απευθείας Αεροπορική σύνδεση των  Ιωαννίνων με την Κύπρο ( Λάρνακα ) . Νιώθουμε περήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια. Ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει του Κύπριους φοιτητές στα Ιωάννινα θα αποτελεί παρελθόν διευκολύνοντας οικονομικά εκατοντάδες φοιτητές“