Η πρώτη θεματική γειτονιά στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Την Τσικνοπέμπτη το κέντρο των Ιωαννίνων γέμισε από μικρές τζαμάλες, χρώματα και ήχους. Η ανταπόκριση του κόσμου στο νέο αυτό εγχείρημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που -εκτός από την αισιοδοξία που δημιουργεί για την προσέλκυση όλο και περισσότερων επισκεπτών- ανοίγει τον δρόμο και για άλλες τέτοιες πρωτότυπες πρωτοβουλίες

Η πρώτη θεματική γειτονιά στα Γιάννενα δημιουργήθηκε από τον Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κ. Στάθη Σιούτη, με στόχο την  περαιτέρω προώθηση των αποκριάτικων εθίμων της περιοχής μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι επιχειρηματίες του κέντρου ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα και αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Την Τσικνοπέμπτη, όποιος τυχερός βρέθηκε και περπάτησε στο κέντρο των Ιωαννίνων, είδε μικρές τζαμάλες να καίνε έξω από καφέ μπαρ, ενώ ταυτόχρονα σε κάθε ένα από αυτά είχε διοργανωθεί κι  ένα αποκριάτικο πάρτι. Την όμορφη ατμόσφαιρα, τόσο στους πεζόδρομους του Κέντρου όσο και στις οδούς Πυρσινέλλα και Ναπολέων Ζέρβα, «έντυσαν» με τις μελωδίες τους το συγκρότημα «Χάλκινα Κοζάνης».

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και στο μέλλον.