image description

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο Essence, η Ντούγιας Basketball Academy έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα και παράλληλα βράβευσε έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες προπονητές για την πολυετή και πολύχρονη προσφορά του στο χώρο του μπάσκετ και γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού, τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης, ενώ παρευρέθηκε πλήθος γονέων, συνοδεύοντας τους μικρούς αθλητές της Ακαδημίας.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αναφερόμενος στο πόσο σημαντικό είναι να λαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή. Στη συνέχεια, ο Νίκος Ντούγιας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του να ασχολούνται οι νέοι με τον αθλητισμό και να έχουν την υποστήριξη της οικογένειάς τους σε όλες τις επιλογές της ζωής τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην απόφασή του να μετακομίσει στην Αμερική στα 17 του χρόνια, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του. Η δικαίωση ήρθε, με την κατάκτηση του δαχτυλιδιού στο Κολέγιο στην Αμερική, ενώ οι γονείς του στήριξαν εξαρχής την απόφασή του. Τόνισε ότι “στο δαχτυλίδι που κατέκτησε βλέπει τα πρόσωπα των γονιών του”, που του παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία τη δύσκολη απόπειρά του και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία. Συνακόλουθα, κάνοντας έναν παραλληλισμό του Κολεγιακού δαχτυλιδιού με τα πρόσωπα των παιδιών δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, επιθυμούν το καλύτερο για τα παιδιά, παρέχοντάς τους έμπρακτα τη στήριξή τους.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η βράβευση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τον πολύπειρο κόουτς να λαμβάνει τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού. Ο πρώην παίχτης της Εθνικής πήρε το λόγο εστιάζοντας στη σπουδαιότητα του αθλητισμού και της ενασχόλησης των παιδιών μ’ αυτόν. Έκανε μια μικρή αναδρομή στα πρώτα χρόνια που άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ, καθώς και στις επιτυχίες που είχε ως παίχτης και ως προπονητής, ενώ στο τέλος τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να υιοθετήσουν τις κατάλληλες αξίες και να δουλεύουν συνεχώς, ώστε να προοδεύουν τόσο στην αθλητική, όσο και στην κοινωνική τους ζωή.