Τέλος εποχής από του χρόνου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υλοποιώντας την πρόθεση που είχε εκφράσει προ καιρού, η NOVA τερματίζει πρόωρα τη σύμβαση με τη Σούπερ Λίγκα για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, το συνδρομητικό κανάλι θα ασκήσει το σχετικό δικαίωμα που έχει να «σπάσει» τη συμφωνία και από την επόμενη σεζόν θα κινηθεί προς την κατεύθυνση διμερών συμβάσεων με ομάδες (στα πρότυπα αυτής με τον ΠΑΟΚ).

Τονίζεται, δε, ότι αυτές οι συμβάσεις θα είναι προσαρμοσμένες (όπως έχει ξεκαθαρίσει η NOVA) στα σημερινά οικονομικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση δεν θα συναφθούν και με τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα η Forthnet αναφέρει

«Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

[Πηγή: sport-fm.gr]