Για τη μεγάλη επιτυχία του ΑΓΣΙ να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ στην κατηγορία των εφήβων μίλησε ο mvp του τελικού, Βύρωνας Βάτσιος.
image description

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ στην κατηγορία των εφήβων ολοκληρώθηκε με τον ΑΓΣΙ να αναδεικνύεται ο μεγάλος πρωταθλητής κερδίζοντας στον τελικό την ΑΛΦΑ ’93 με 58-52.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βύρωνας Βάτσιος, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος έδειξε στον αγώνα του Σαββάτου το ταλέντο του πετυχαίνοντας 15 πόντους, ενώ η συνολική του παρουσία έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να έχει μία αξιόλογη καριέρα στο μέλλον.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο basketblog.gr, έδειξε πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, παραμένει προσγειωμένος και έτοιμος για τους επόμενους στόχους του σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Παράλληλα, μέσω της συνέντευξης του έδειξε και το ποιόν του χαρακτήρα του, αφιερώνοντας την πρόσφατη επιτυχία του ΑΓΣΙ σε ένα πολύ αγαπημένο του πρόσωπο. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο πρόβλημα των παιδιών της ηλικίας του που δεν είναι άλλο από την ισορροπία που θα πρέπει να κρατήσουν ανάμεσα στο μπάσκετ αλλά και τις υποχρεώσεις τους στο σχολείο.

·        Πώς ζήσατε την εμπειρία της κατάκτησης του πρωταθλήματος στον ΑΓΣΙ;

«Ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησα κάποιο πρωτάθλημα, οπότε ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Το χάρηκα όσο τίποτα άλλο και το πανηγύρισα μαζί με τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου».

·        Ποια πιστεύεις ότι ήταν τα σημεία κλειδιά σε όλη την πορεία σας για να φτάσετε στην κατάκτηση του τίτλου;

«Από την αρχή ήμασταν όλοι μια παρέα και πιστεύω αυτό ήταν που μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα έπαιξε ρολό και η προπόνηση που κάναμε, οι ικανότητες όλων των παικτών, αλλά το πιο σημαντικό πιστεύω πως είναι το γεγονός ότι είμαστε σαν μια οικογένεια».

·        Ήσουν ο mvp του μεγάλου τελικού και αυτός που χάρισε στον ΑΓΣΙ τον φετινό τίτλο. Πώς νιώθεις για αυτή την επιτυχία;

«Πιστεύω πως όλα τα παιδιά συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει τη νίκη και το τρόπαιο. Όλοι μας δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

·        Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας μετά από την κατάκτηση του τροπαίου;

«Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η καλή παρουσία στα προκριματικά του πανελληνίου πρωταθλήματος, και γιατί όχι και η πρόκριση στην τελική φάση».

·        Σε προσωπικό επίπεδο, ποιοι είναι οι στόχοι σου αναφορικά με το μπάσκετ;

«Προσωπικά, θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους επόμενους στόχους της. Γενικότερα θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς έτσι ώστε να φτάσω στο καλύτερο επίπεδο που μπορώ».

·        Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί να παλεύει τόσο εντός παρκέ όσο και στα σχολικά θρανία;

«Είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάσεις μπάσκετ και σχολείο μαζί. Σπάνια μπορεί κάποιος να τα πάει εξίσου καλά και στα δύο. Θέλει πολύ προσπάθεια, υπομονή και επιμονή έτσι ώστε να πετύχεις τους στόχους σου».

·        Πού θα ήθελες να αφιερώσεις τον τίτλο και το βραβείο του mvp;

«Το τρόπαιο, πέρα από τους ανθρώπους που βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ, θα ήθελα να το αφιερώσω στη γιαγιά μου που πριν έρθω στα Γιάννενα μας άφησε από τη ζωή. Πάντα μου έλεγε να παλεύω για τους στόχους και τα όνειρα μου».

[Πηγή: basketblog.gr]