Μια δύσκολη εβδομάδα άρχισε για το ελληνικό πρωτάθλημα και ειδικότερα για τον Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς θα πρέπει να ρυθμιστούν μια σειρά από ζητήματα προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί μέσα στη βδομάδα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (θα συζητηθεί και η επαναφορά του μνημονίου που θα δίνει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να εξοφλούν τα βεβαιωμένα χρέη τους στους παίκτες σε 30-40 κι όχι σε 10 δόσεις), τη Nova (για το ζήτημα επιβολής ρητρών στις ΠΑΕ για τη διακοπή πρωταθλήματος που όπως οι ομάδες υποστηρίζουν είναι ευθύνη της κυβέρνησης) και την Ένωση Αστυνομικών.

Το κυριότερο όλων, ίσως, είναι πως ο κ. Βασιλειάδης θα επιδιώξει να έχει τη δέσμευση των τεσσάρων μεγάλων (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) για τις αλλαγές που θα προωθήσει κι αφού φαίνεται αδύνατο να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι θα γίνουν ξεχωριστές επαφές.

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Βέργης, ο υφυπουργός έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις ακόλουθες αλλαγές:

-Ποινή αφαίρεσης άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα και υποβιβασμός ομάδας αν υπάρξουν δύο φορές την ίδια σεζόν επεισόδια. Οι ΠΑΕ έχουν ζητήσει να διευκρινίζεται σαφώς τι περιλαμβάνει ο γενικός όρος επεισόδια.

-Η αστυνομία θα αποχωρήσει από τα γήπεδα και την ευθύνη της ασφάλειας να αναλαμβάνουν οι ΠΑΕ με ιδιωτικές εταιρείες (σεκιούριτι).

-Μεταφορά της αρμοδιότητας επιβολής κυρώσεων για εμπρηστικές δηλώσεις από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές.

-Βελτίωση του Πειθαρχικού Κώδικα ώστε να μην υπάρχουν «παραθυράκια» και διατάξεις με ποικίλες ερμηνείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνηέντως από τα νομικά τμήματα των ΠΑΕ.

-Η καθιέρωση μόνο δύο βαθμών στη δικαιοσύνη (πρώτος βαθμός και έφεση) και η κατάργηση του τρίτου (Διαιτητικό Δικαστήριο), με μόνο μία δυνατότητα αναβολής εκδίκασης υπόθεσης για λόγους ανωτέρας βίας.

Φυσικά όλες οι παραπάνω αλλαγές θα πρέπει να υπογραφούν από τις ΠΑΕ, τη Super League και την ΕΠΟ, αλλά το κυριότερο να εγκριθούν από τη FIFA.

 

[Πηγή: sport-fm.gr]