image description

H Αερολέσχη Ιωαννίνων ,ένα ιστορικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1973 , μέλος της ΕΛAΟ , και ενταγμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της πολιτικής προστασίας από το 2008, για να μπορέσει να συνεχίσει την δραστηριοποίησή της στον Κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων , σύμφωνα πάντα με τους σκοπούς του καταστατικού της ως μη κερδοσκοπικό σωματείο:

1) καλεί όλα τα μέλη της να πληρώσουν τις συνδρομές για τα έτη 2017 και 2018 ώστε να καλυφθούν και οι υποχρεώσεις προς την ΕΛΑΟ.

2) καλεί όλους τους φίλους και φίλες της Γενικής αεροπορίας και αεραθλητισμού να βοηθήσουν είτε με την εγγραφή τους ως μέλη με μόνο 10 ευρώ στο σωματείο είτε με την στήριξή τους με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιθυμούν (π.χ. όπως με παροχή γνώσεων – υπηρεσιών και πτήσεων επιμερισμού κόστους) ώστε να μπορέσει η Αερολέσχη να παραμείνει ενεργή και να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες δραστηριοποίησής της στον Κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων.

3) Επίσης στο ίδιο πνεύμα , για να ανταπεξέλθει η αερολέσχη στην οικονομικές υποχρεώσεις επιθεώρησης – συντήρησης αλλά και αντικατάστασης μελλοντικά του αεροσκάφους που διαθέτει (μηχανοκίνητου ανεμόπτερου περιήγησης) προσκαλεί όσους υποψήφιους χορηγούς επιθυμούν ,να χρηματοδοτούν συμβολικά μερικές πτήσεις γνωριμίας με το μικρότερο δυνατό κόστος τις οποίες η Αερολέσχη θα διαθέτει δωρεάν αποκλειστικά με κλήρωση σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας.

Η αερολέσχη μας για ακόμη μια φορά καταθέτει την άποψη της ότι η περιοχή της Ηπείρου με έδρα τον Κρατικό αερολιμένα Ιωαννίνων είναι ιδανική για την ανάπτυξη της Γενικής αεροπορίας και του αεραθλητισμού για τον τόπο μας.

Το αρχικό φαινομενικά μειονέκτημα στο οποίο το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είχε παραμείνει εκτός των αεροδρομίων που έχει αναλάβει η Fraport για αναβάθμισή τους , μπορεί κάλλιστα να γίνει μεγάλο πλεονέκτημα για την περιοχή μας εάν όλοι οι φορείς συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή.

Για την γενική αεροπορία , το αεροδρόμιο μας πλέον μπορεί να γίνει ελκυστικό αφού:
α) Υπάρχουν πλέον καύσιμα για την γενική αεροπορία. Μένει η διευκόλυνση ανεφοδιασμού για τα αεροσκάφη της Γενικής αεροπορίας και με καύσιμα τύπου ΜΟGAS για όσους επιθυμούν , η οποία να σημειώσουμε ότι επιτρέπεται σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
β) τα τέλη χρήσης παραμένουν για όλα τα αεροσκάφη χαμηλά σε σύγκριση με τα απαγορευτικά τέλη που ισχύουν για προσέγγιση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που έχει αναλάβει η Fraport.
γ) το ωράριο λειτουργίας του αερολιμένα διευρύνεται και πρέπει επιτέλους να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του κοινού και των αεροσκαφών για να διευκολυνθεί η προσέλκυσή τους .
δ)οι φυσικές ομορφιές του νομού μας και η ζωντάνια της πόλης μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους φίλους της Γενικής Αεροπορίας που έχουν ήδη επισκεφθεί την περιοχή μας.

Η αρχή έγινε , η Αερολέσχη Ιωαννίνων ζητάει την στήριξη του κοινού για να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε επιπλέον από τα παραπάνω να υιοθετηθούν και άλλες προτάσεις της οι οποίες έχουν ήδη κατατεθεί σε ΥΠΑ και τοπικούς φορείς και με λίγα χρήματα το αεροδρόμιό μας να καταστεί πύλη εισόδου και προορισμός για αεροσκάφη και αεραθλητές από όλη την Ευρώπη.

Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε εδώ πως καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή εκτός από τις υποδομές που είναι απαραίτητες , έχει και η αλλαγή της νοοτροπίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσο αφορά την εξυπηρέτηση και φιλοξενία των πληρωμάτων και ειδικότερα των αερολιμενικών υπαλλήλων οι οποίοι σίγουρα πρέπει να γίνουν φιλικότεροι και εξυπηρετικοί για τους ανθρώπους της γενικής αεροπορίας.

Παρά τις δύσκολες σημερινές συνθήκες ,είναι σημαντικό να μπορέσουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται όλοι οι τοπικοί φορείς που έχουν σχέση με γενική αεροπορία και αεραθλητισμό ,γιατί πρωταρχικά είναι αυτοί που θα συμβάλουν με την οργάνωση και την διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων στην προβολή του τόπου μας και την προσέλκυση φίλων από όλο τον κόσμο.