Σχέδιο ανατροπής για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού ζητώντας έκτακτο ΔΣ για τη Δευτέρα μελετούν ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες που παραμένουν «άστεγοι» τηλεοπτικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Ασβεστά, οι οχτώ ομάδες της Σούπερ Λίγκας που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, επικαλούνται δυσκολία για να παρουσιάσουν εγγυημένο πλάνο βιωσιμότητας για να πάρουν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Στον ίδιο γνώμονα έγινε χθες στο υφυπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη με εκπροσώπους ορισμένων ΠΑΕ από αυτές τις οκτώ, όπου ζήτησαν λύση στο θέμα των τηλεοπτικών, ώστε να μην δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός και πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων.

Το επόμενο βήμα με βάση το ρεπορτάζ θα προκύψει εντός της ημέρας, όπου τουλάχιστον τέσσερις ΠΑΕ θα ζητήσουν νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας για την προσεχή Δευτέρα, στο οποίο, θα θέσουν εκ νέου το θέμα της ποινής για τους μη αδειοδοτημένους!

Ο Παναθηναϊκός που ηγείται αυτής της κατάστασης έκανε την έκπληξη και εκεί που όλοι πίστευαν ότι θα πάει μόνος του να διαπραγματευτεί τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, συμπλέει και με τους μικρούς που είναι επίσης τηλεοπτικά «άστεγοι».
Οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει μαζί του και τους μικρούς, οι οποίοι βρίσκουν απροσδόκητα ίσως, έναν μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο! Και με τον Παναθηναϊκό μπροστάρη, οι υπόλοιποι θα έχουν ασφαλώς περισσότερες πιθανότητες να υπογράψουν όλοι μαζί «πακέτο»!

Από τις τελευταίες κινήσεις, καθίσταται σαφές ότι το «τριφύλλι» πάει στη λογική να κοιτάξει και το δικό του καλό πρωτίστως, αλλά και το καλό όλων, αφού θα είναι η μοναδική μεγάλη ΠΑΕ που θα πάει μαζί με τους μικρούς στο θέμα των τηλεοπτικών.

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, ο Παναθηναϊκός μπορεί κάνει την μεγάλη ανατροπή εντός του Δ.Σ. της Λίγκας και να τεθεί εκ νέου το θέμα της ποινής για τις αδειοδοτήσεις. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αλλαγή ποινής καθώς για να περάσει αυτή, απαιτούνται απλά δυο ομάδες να αλλάξουν γνώμη. Και κατά σύμπτωση, στο γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται τώρα στις 8 ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο βρίσκονται τουλάχιστον τρεις που ψήφισαν αρνητικά προχθές στην αλλαγή ποινής.

Αν αυτές βρίσκονται ανάμεσα σε εκεινες που θα καταθέσουν το αίτημα για έκτακτο ΔΣ στη Λίγκα – όπως λένε ήδη οι πληροφορίες – τότε αυτόματα ο Παναθηναϊκός (αλλά και αλλες ομάδες με πρόβλημα αδειοδότησης) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βγει νικητής στη νέα ψηφοφορία εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα 3/4 επί των παρόντων…