Το δικαίωμά του να κάνει χρήση του βίντεο για να αποδειχτεί ότι η φάση που καθόρισε το παιχνίδι ήταν φάουλ που έπρεπε να δοθούν 3 και όχι 2 βολές, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το IBC, το οποίο απαντά εμμέσως στους ανθρώπους της Βόνιτσας ότι δεν έκλεψε τον ιδρώτα κανενός, γι’ αυτό και η επιτροπή πρωταθλήματος δικαίωση την ένσταση που κατέθεσε η ομάδα.

Η ανακοίνωση του IBC συνοδεύεται και από το βίντεο της επίμαχης φάσης, που είναι ξεκάθαρη:

Μετά την απόφαση της Κ.Ε.Δ./ΕΣΚΑΒΔΕ με αρ. 34/27-3-2018 o πρώτος ημιτελικός των play off της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ θα επαναληφθεί το Σάββατο 31/3 στις 17.00 στο ΔΑΚ Βόνιτσας δικαιώνοντας έτσι την ένσταση της ομάδας μας μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Με αυτή της την απόφαση η Κ.Ε.Δ./ΕΣΚΑΒΔΕ έπραξε το αυτονόητο, μιας και σε μια κρίσιμη φάση του αγώνα, υπήρξε κατάφωρη παράβαση των κανονισμών σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και για όσους το παρακολούθησαν η ομάδα μας ήταν τουλάχιστον ισάξια με τον αντίπαλο ως προς την διεκδίκηση της νίκης.

Θέλουμε να τονίσουμε πως το σωματείο μας δεν έκλεψε τον ιδρώτα κανενός και έκανε νόμιμη χρήση του δικαιώματός του να προασπίζεται τα συμφέροντά του όταν αδικείται.

Στη συγκεκριμένη φάση (βλ. βίντεο και photos) φαίνεται ξεκάθαρα ότι το φάουλ γίνεται στην προσπάθεια για σουτ τριών πόντων και όχι χαμηλά και άρα έπρεπε να δοθούν στον αθλητή μας τρεις βολές και όχι δύο.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουμε το IBC κατανοούμε πλήρως την έννοια του ανθρώπινου λάθους και μόνο έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή την απόφαση της κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατης διαιτησίας.

Δεν νιώθουμε την παραμικρή ανάγκη να ευχαριστήσουμε ή να απολογηθούμε σε κανέναν. Η απονομή δικαιοσύνης με οποιαδήποτε έκφρασή της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το IBC θα ταξιδέψει ξανά στη Βόνιτσα για να παίξει μπάσκετ και μόνο. Όσα υπόλοιπα εκτυλίσσονται γύρω μας, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Eκ της Διοικήσεως.