image description

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα Zephyrus II του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων, που  κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2018, επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον οποίο και ευχαρίστησαν για την ως τώρα συμπαράστασή του. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει πλέον τη χώρα μας στον αντίστοιχο  Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Cansat in Europe 2018 που διοργανώνει η  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαστήματος (ESA),

Ο Περιφερειάρχης τους συνεχάρη για την μεγάλη τους επιτυχία, ευχήθηκε η διάκρισή τους να έχει συνέχεια και τους μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει και τη συμμετοχή της ομάδας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος- Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία- Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή – Μαρίνα (από το ΓΕΛ Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ).