Στο 1ο επίσημο ματς της χρονιάς η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε εκτός έδρας για τον θεσμό του κυπέλλου στα ίσια το ματς με τον Άρη Θεσσαλονίκης και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 51-46.
Οι ομάδες σχεδόν ισοδύναμες συμβάδιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και στο τέλος επικράτησε ο πιο ψύχραιμος. Στα 18 δεύτερα και με το σκορ στο 46-44 η Μεντεσίδου αστόχησε σε 2 βολές. Η ομάδα του ΠΑΣ έκανε στα 9,7 δεύτερα φάουλ στη Γκρίτζαλη, η οποία και αυτή με τη σειρά της αστόχησε στις 2 βολές, αλλά χάθηκε το καθοριστικό αμυντικό rebound με αποτέλεσμα να κριθεί το ματς.
Ο coach Σιαμέτης δήλωσε: «Ευχαριστημένος από την προσπάθεια στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα. Το σημερινό ματς το χαρίσαμε. Με 15/33 βολές και 25 λάθη κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να χάσουμε. Πρέπει σιγά σιγά να διεκδικούμε στο γήπεδο ό,τι μας αναλογεί και να μην αφήνουμε ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Πρέπει να «μεγαλώσουμε» γιατί δουλεύουμε σαν μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη. Εμείς τα κεφάλια μέσα και πολύ δουλειά.»
Δεκάλεπτα: 12-7, 22-24, 41-39, 51-46
ΑΡΗΣ (Συρόπουλος): Γκρίτζαλη 7(1), Γράψα 4, Λάλου 2, Τζιαμπάζη, Μαργαρίτη 6(1), Παπαϊωάννου 4, Βεντούρα 6, Σακουλάκη 13, Βατσιτσίδου 7(1), Ευσταθίου 2.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC (Σιαμέτης): Ντόκου 4(1), Σαρηγιαννίδου Κ. 17, Χρηστάκη, Μεντεσίδου 10, Πάφη, Ξανθοπούλου 6(1), Ντάλα 9, Μπουκουβάλα, Πανούτσου, Χήτα, Βρασταμηνού, Βλαχοπούλου.