image description

Στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου του 2019 το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ανδρών ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΟΚ και «έδωσαν τα χέρια» για μια άκρως θετική εξέλιξη για τα Ιωάννινα, τόσο σε επίπεδο εξωστρέφειας όσο και αναγνώρισης των βημάτων που έχουν γίνει για την προώθηση του αθλητισμού με την αναβάθμιση και δημιουργία αθλητικών υποδομών υψηλής ποιότητας.

Μια τέτοια υποδομή είναι και το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο το οποίο φέτος φιλοξένησε την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας των Γυναικών καθώς και των ΚΑΕ Περιστερίου και Λαυρίου που μετέχουν στην Α1 κατηγορία.

«Για εμάς αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η φιλοξενία αθλητών τέτοιου επιπέδου, όπως οι καλαθοσφαιριστές της ‘Επίσημης Αγαπημένης’. Η σημερινή συμφωνία δικαιώνει αρχικά την Περιφέρεια Ηπείρου για την ολοκλήρωση, και στη συνέχεια και το Δήμο Ιωαννιτών για την από κοινού λειτουργία του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή η ύπαρξη μιας αθλητικής υποδομής όπως το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο η οποία σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου παροχές φιλοξενίας μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να υποδεχόμαστε εθνικές ομάδες και επαγγελματικά σωματεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στα Γιάννενα. Ειδικά όμως η παρουσία της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Ανδρών βάζει πια για τα καλά στον αθλητικό χάρτη της χώρας τα Γιάννενα και συνδράμει τα μέγιστα στις προσπάθειες που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή τόσο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού όσο και για την προαγωγή του αθλητικού πνεύματος. Είμαι σίγουρος ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η οποία μας εμπιστεύτηκε για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.