image description

Στον «χάρτη» των πόλεων που έχουν την ικανότητα να φιλοξενούν σημαντικά μπασκετικά γεγονότα, εισέρχονται με σταθερά βήματα τα Γιάννενα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση για προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ανδρών, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Η Εθνική ομάδα, με όλα τα μεγάλα αστέρια της, θα φθάσει στα Γιάννενα, στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να προετοιμαστεί, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας. Η ιδιαίτερα σημαντική αυτή εξέλιξη, έγινε γνωστή, μετά και τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της είδησης, που είναι αποτέλεσμα μιας σημαντικής προσπάθειας της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της Επιτροπής Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, τα σχόλια του αθλητικού κόσμου της πόλης και της Ηπείρου ήταν ιδιαίτερα θετικά, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως πλέον το Νέο Κλειστό, αποτελεί ένα νέο γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αρχή για να καταστούν τα Γιάννενα ένα σημαντικό κέντρο για το άθλημα του μπάσκετ, ξεκίνησε από το καλοκαίρι, όπου στο Νέο Κλειστό προετοιμάστηκαν με επιτυχία η Εθνική Ομάδα μπάσκετ των Γυναικών και οι ομάδες του Περιστερίου και του Λαυρίου που σήμερα πρωταγωνιστούν στην Basket League.

Από εδώ και πέρα η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η ΕΟΚ και η Επιτροπή Λειτουργίας, έχοντας άριστη συνεργασία μεταξύ τους, ετοιμάζουν κάθε λεπτομέρεια για την παραμονή της «επίσημης αγαπημένης» στα Γιάννενα, ώστε η Εθνική Ομάδα να προετοιμαστεί κάτω από ιδανικές συνθήκες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Θεωρώ πως η απόφαση της ΕΟΚ για να γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ανδρών στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων θα είναι το εφαλτήριο για την πόλη μας, ώστε να αποτελέσει μελλοντικά ένα κέντρο διεξαγωγής μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η Περιφέρεια Ηπείρου με συντονισμένες προσπάθειες ολοκλήρωσε το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο και το παρέδωσε στο τοπικό μπάσκετ. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, η Επιτροπή που ανέλαβε τα ηνία εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση του αθλήματος και την ανάπτυξη του μπάσκετ στην πόλη με θετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Για την πόλη και την Ήπειρο η παραμονή στα Γιάννενα, καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται και αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μεγάλη τιμή. Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια με το Δήμο Ιωαννιτών για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος».

Η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμο Ιωαννιτών και τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, την ΕΟΚ και τον πρόεδρο της Γιώργο Βασιλακόπουλο, καθώς και τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ και Γενικό Αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ των ανδρών Κώστα Νικάκη, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο νέο και συνεχώς αναπτυσσόμενο Γυμναστήριο της πόλης, και δεσμεύεται για την άριστη φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας.