image description

Σοκαριστική για τις ΠΑΕ της Super League 2 είναι η απάντηση της ΕΡΤ που ούτε λίγο ούτε πολύ δεν αναγνωρίζει κανένα προσύμφωνο και καμία νομική υποχρέωση να καλύψει τηλεοπτικά τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας και καλεί τις ομάδες να συζητήσουν στη βάση της μείωσης του 60%, αν θέλουν.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΡΤ έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κε Λεουτσάκο

Λάβαμε την από 25η Σεπτεμβρίου επιστολή σας με την οποία, αφού μας ενημερώνετε για την έναρξη του πρωταθλήματός σας την προσεχή Κυριακή, καλείτε την ΕΡΤ να μεταδώσει αγώνες της επιλογής της. Όπως γνωρίζετε, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς, όπως σας έχει διαμηνυθεί με το από 12 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικό μήνυμα, δεν αναγνωρίζουμε καμία νομική υποχρέωση μετάδοσης αγώνων της Super League 2 και δεν έχει συναφθεί ανάμεσα στην ΕΡΤ ΑΕ και τη Super League 2 καμία σχετική σύμβαση.

Ως προς την οικονομική αντιπρότασή σας προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση για την απόκτηση από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Super League 2, με λύπη διαπιστώνουμε ότι είναι μη ρεαλιστική για να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Εξυπακούεται ότι εφόσον η διοργανώτρια αρχή σας αποφασίσει ότι μπορεί να συζητήσει στη βάση της πρότασης της ΕΡΤ, παραμένουμε στη διάθεσή σας».