Ο Άριαν Μπελά που βρίσκεται στα Γιάννινα αυτήν την περίοδο περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων μαζί με την οικογένειά του, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας χαρακτηρίζοντας εφιάλτη όλο αυτό που περνά η ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό, με την μπάλα να περνάει πλέον σε δεύτερη μοίρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα Λάρισας:

Για τις προπονήσεις που σταμάτησαν: «Από την πρώτη ημέρα που σταματήσαμε τις προπονήσεις, δόθηκε ειδικό πρόγραμμα από τον γυμναστή μας Κώστα Μαργαρίτη, ώστε τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο, μόνοι τους, για μισή ή μια ώρα όσο μπορούν, να τρέχουν και να γυμνάζονται, σε χώρους που επιτρέπονται και δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.
Μέχρι εκεί όμως, διότι πρέπει να εφαρμόσουμε το μήνυμα των ειδικών, να μένουμε δηλαδή σπίτι μας για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι μας και να δώσουμε τη μάχη, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Και πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να σωθούμε και να αισιοδοξούμε».

Για το πόσο μπορεί να αντέξει ένας αθλητής μέσα στο σπίτι του: «Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί και είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για όλους μας. Μας τρομάζουν οι εικόνες που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στην Ιταλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Κρίμα, τι άλλο μπορώ να πω. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές και στους αθλητές γενικότερα, όλοι μας γνωρίζουμε πως σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, πάνω απ’ όλα μετράει η ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα γίνονται, διορθώνονται και χρειάζεται να έχουμε τεράστια υπομονή…».

Για το πως αντιμετωπίζουν τα Γιάννενα τον κορωνοϊό;
«Είμαι στο σπίτι μου και οι εικόνες που βλέπω στους δρόμους όταν βγαίνω για τα απαραίτητα ψώνια, είναι όπως σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Ο κόσμος κατανοεί, φοβάται αλλά και συμμορφώνεται με τις υπάρχουσες συνθήκες».

Για το εμβόλιο που μπορεί να σταματήσει τη ραγδαία εξάπλωση της νόσου: «Αυτό ευχόμαστε και σ’ αυτό ελπίζουμε όλοι μας. Εμείς ό,τι και να πούμε δεν έχει κανένα νόημα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μας λένε οι ειδικοί.
Προσωπικά, κάθε απόγευμα ακούω τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, και περιμένω με αγωνία να πληροφορηθώ κάποιο θετικό νέο σχετικά με τον ιό. Εύχομαι να βρεθεί το κατάλληλο αντίδοτο, να σωθούν πολλοί συνάνθρωποί μας αλλά και να θεραπευτούν αυτοί που έχουν νοσήσει. Σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται, γιατί όλοι μας είμαστε άνθρωποι και η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό».

Για το πότε υπολογίζεται πως θα έχουμε επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2: «Ας το αφήσουμε αυτό. Στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, το ποδόσφαιρο και η επανέναρξη του πρωταθλήματος περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όταν με το καλό σταματήσει αυτός ο εφιάλτης, θα παίξουμε και μπάλα, ανεξάρτητα ποια θα είναι η ημερομηνία. Προέχουν η υγεία και ο άνθρωπος».