image description

Στις 11 Μαρτίου είχαν σταματήσει οι προπονήσεις των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα και ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι η διακοπή θα ήταν τόσο μεγάλη που θα διαρκούσε 71 μέρες! Τόσες θα συμπληρωθούν την 21η Μαΐου, ημερομηνία επιστροφής στο Πανηπειρωτικό, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τους «κυανόλευκους» το πρωί της Πέμπτης.

Σε μια κατηγορία απαξιωμένη, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς έσοδα, χωρίς έναν παράγοντα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, κάποιος έπρεπε να τραβήξει το… κάρο από τη λάσπη και τελικά το έκανε ο κ. Χριστοβασίλης αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να επαναφέρει την ομάδα του στο γήπεδο. Το αν αρκεί μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα για να παρασύρει και τους υπόλοιπους σε επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, μένει να το δούμε τις επόμενες ώρες ή μέρες από τα αντανακλαστικά που θα επιδείξει η κάθε ΠΑΕ.

Σίγουρα η επιστροφή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Μόνο και μόνο το υγειονομικό σκέλος για ομάδες που θα πάρουν «καθαρά» από την ΕΡΤ για όλη τη σεζόν 350.000 ευρώ, είναι τεράστιο βάρος. Έστω κι έτσι, όμως, γίνεται μία αρχή για να δούμε αν θα υπάρξει κάποτε κι ένα τέλος στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι αδιανόητο μία κατηγορία που θέλει να λέγεται επαγγελματική, να παρακολουθεί απλώς τα… τρένα να περνούν και να… χορεύει στους ρυθμούς της Super League 1, περιμένοντας τι θα κάνουν οι… από πάνω.

Εν τω μεταξύ, επειδή ήδη Παναχαϊκή και Δόξα Δράμας αιτούνταν Δ.Σ. στη Super League 2 για να πάρουν όλες οι ΠΑΕ αποφάσεις για το πρωτάθλημα, την αναδιάρθρωση, τις μειώσεις σε συμβόλαια των παικτών, αλλά και τις δύο εναπομείνασες δόσεις που η ΕΡΤ λέει ότι θα πληρώσει μόνο αν παιχτεί πρωτάθλημα, είναι πιθανό να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή ή τη Δευτέρα.

*Υ.Γ.: Με τον ΠΑΣ να επιστρέφει στις προπονήσεις 21 Μαΐου σε γκρουπ είναι απορίας άξιον πότε θα επιστρέψουν οι άλλοι, πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα. Αν δεν μειωθεί ο αριθμός των αγώνων (2 για την κανονική περίοδο και 10 για τα πλέι-οφ), ούτε ολόκληρος ο Ιούλιος δεν θα φτάνει για να τελειώσει η σεζόν. Άρα, η αλλαγή της προκήρυξης είναι αναπόφευκτη επιλογή σε περίπτωση που η δράση συνεχιστεί και δεν έχουμε απόφαση για αναδιάρθρωση.