image description

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2 μίλησε μεταξύ άλλων στο Athletic Radio της Κρήτης ο Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας ότι από τη Super League 2 δεν υπάρχει ακόμα ούτε πρόταση επανέναρξης ούτε αναδιάρθρωσης, με την Πολιτεία να παρεμβαίνει μόνο σε περίπτωση που εξουσιοδοτηθεί. Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, ανέφερε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα η ΕΡΤ για να τη δεσμεύσει.

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: “Πριν από τρεις εβδομάδες περάσαμε μια διάταξη στην Βουλή όπου δίνουμε την δυνατότητα σε κάθε αρχή για το αν επιθυμεί ή όχι την επανέναρξη του πρωταθλήματος όπως η Σούπερ Λιγκ 1 αποφάσισε ομόφωνα ή τυχόν προτάσεις για αναδιάρθρωση. Η Σούπερ Λιγκ 2 πιέζεται, υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις και σε εμάς δεν έχει έρθει κάτι επίσημο. Θέλουμε κάθε αρμόδια αρχή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα που γνωρίζουν εκείνοι πολύ καλύτερα για κάθε άθλημα και αν υπάρχουν προτάσεις για αναδιάρθρωση τότε να κατατεθούν επισήμως ή αν δεν μπορούν να εξουσιοδοτήσουν την Πολιτεία. Έχουμε το δικαίωμα από το νόμο όμως θέλουμε να έχει τον πρώτο λόγο η διοργανώτρια αρχή”.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την ΕΡΤ: “Δεν έχω εικόνα δεδομένου ότι η ΕΡΤ ανήκει στο Υπουργείο Τύπου και έχει ξεχωριστή διοίκηση. Ευχαρίστως εγώ να συνεπικουρήσω όμως δεν μπορώ να δεσμεύσω την διοίκηση της ΕΡΤ που έχει καλύτερη εικόνα. Σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να βοηθήσω και δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ. Έχω γίνει δέκτης πολλών ερωτήσεων αλλά δεν είμαι εκείνος που μπορεί να απαντήσει όπως έκανε ο προκάτοχος μου ο κ. Βασιλειάδης. Το καταδίκαζα πριν και το καταδικάζω τώρα αλλά δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία συζήτησης σε ένα θέμα που δεν είναι των αρμοδιοτήτων μου”.

Όλη η συνέντευξη ΕΔΩ