Κάποιες αποφάσεις, σαν αυτή που έλαβε η Super League2  και αφορούν την εισήγηση  για επανέναρξη του πρωταθλήματος,  απλά επιβεβαιώνουν το  ότι δεν υπάρχει καμία σωτηρία για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με το σκεπτικό που λειτουργούν οι παράγοντές του.

Επανέναρξη αποφάσισε να εισηγηθεί λοιπόν το  Δ.Σ της Super League2  με έξι από τις δώδεκα ομάδες να μην συμφωνούν και μια να είναι απών από την ψηφοφορία!   Απόφαση των πέντε δηλαδή στους 12!

Η  εισήγηση αυτή όμως  δεν  συνοδεύεται και με προτάσεις για το πώς και με ποιους όρους θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα,  έχοντας σαν απόφαση  το…«ξεκινάμε»  και  επιχείρημα το … « και έχει ο Θεός»

Εδώ βέβαια θα πρέπει να εξηγήσουν οι συγκεκριμένοι πέντε πρόεδροι στους προπονητές των ομάδων τους τι είδους  πρόγραμμα  θα πρέπει να εφαρμόσουν στους ποδοσφαιριστές, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα τους τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες που τέθηκαν ως χρονικό περιθώριο προετοιμασίας,   μιας και δεν ξεκαθαρίσθηκε αν θα αγωνιστούν 2 , 7 ή 12 αγωνιστικές!

Το  «ξεκινάμε και έχει ο Θεός»  δηλαδή είναι απόφαση για… «γέλια και για κλάματα»  μιας και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με μια ελαφρότητα που ίσως σε επίπεδο Α’ τοπικού θα μπορούσε να συναντηθεί κι εκεί με επιφύλαξη.

Εφόσον  η Πολιτεία δεν προβεί τελικά  σε αναδιάρθρωση, ουσιαστικά η απόφαση  των…5,  εμπλέκει τις ομάδες σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία που μπορεί να κρατήσει ακόμη και τον Αύγουστο (!)  με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό από πλευράς επιπτώσεων για την επόμενη χρονιά .

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  που θεωρείται φαβορί για την άνοδο , εφόσον η διαδικασία των play off πραγματοποιηθεί  όπως προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, τότε υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις αρχές Αυγούστου,  ενώ οι αντίπαλοι του την επόμενη χρονιά της  Super League1, μια εβδομάδα νωρίτερα,  κάτι  που τον καθιστά δεδομένα σε μειονεκτική θέση,  μιας και θα  έχει μεγαλύτερες αγωνιστικές επιβαρύνσεις,  λιγότερο χρόνο ξεκούρασης και επιπροσθέτως αδυναμία σωστού προγραμματισμού με δεδομένο τα ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχει όλη η κατηγορία της Super League2.

. Ουσιαστικά τον φέρνει σε απίστευτα δυσμενή θέση εκκίνησης και τον αποδυναμώνει καταδικάζοντας τον, ίσως, σε αποτυχία για την επόμενη χρονιά

Φυσικά σε περίπτωση αναδιάρθρωσης και μη διεξαγωγής αγώνων play off , δεν τίθεται θέμα και ο μεγάλος νικητής στον πόλεμο τακτικής θα είναι ο Απόλλωνας Σμύρνης,  που θα αναδείξει σε μορφή και εξαιρετικό χειριστή περιπτώσεων «διαχείρισης κρίσεων»  τον πρόεδρο του.

Η σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση πάντως, εφόσον αποφασίστηκε η επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα έπρεπε να συνοδεύεται και από πλάνο ολοκλήρωσης  των  play off και play out  μετά τη διεξαγωγή  των δυο τελευταίων αγωνιστικών. Τώρα απλά συμφώνησαν να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ζητώντας από τον υπουργό αναδιάρθρωση,  που εφόσον αυτός δεν συμφωνήσει,  θα πρέπει να ξαναβρεθούν ώστε να αποφασίσουν τι θα του ξανά προτείνουν…Σε κουβέντα να βρίσκονται δηλαδή , χρόνος να χάνεται και όρεξη να ‘χουν να συνεδριάζουν για να αποφασίζουν ότι πρέπει να …ξανασυνεδριάσουν !

Βέβαια, όλες αυτές οι συνεδριάσεις και αποφάσεις θα έπρεπε να ‘χουν γίνει και παρθεί  από τον προηγούμενο μήνα και να ακολουθηθούν πιστά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων σύμφωνα με αυτές της Super League 1. Τώρα με την καθυστέρηση που έγινε λόγω της αναποφασιστικότητας και της μη  συμφωνίας κοινής γραμμής καταστρέφουν ουσιαστικά την φετινή χρονιά αλλά και για τις ομάδες τους και την επόμενη.

Υ.Γ. 1: Ένταση υπήρξε μεταξύ των προέδρων του Απόλλωνα  Σμύρνης και του ΠΑΣ Γιάννινα κατά την διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης. Ο μεν θέλει να μην συνεχισθεί το πρωτάθλημα, ο δε να συνεχισθεί και η κόντρα αναπόφευκτη, αλλά εν όψει του κοινού καλού αποφασίστηκε η συμμετοχή και των δυο (!) στην επιτροπή που θα συναντήσει τον Αυγενάκη.  Όχι όμως για να συζητήσουν με τον υπουργό τους όρους συνέχισης  του πρωταθλήματος, τι να πει άλλωστε γι’ αυτό ο πρόεδρος του Απόλλωνα,  αλλά για να του  ζητήσουν από κοινού…αναδιάρθρωση.

Θα ‘χουν  ενδιαφέρον οι  θέσεις που θα αναπτύξουν οι δυο συγκεκριμένοι πρόεδροι,  που στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι… διαφωνούν  και αλίμονο αν ο υπουργός απορρίψει την αναδιάρθρωση και τους ρωτήσει τι προτείνουν  να γίνει μετά την ολοκλήρωση των δυο τελευταίων αγωνιστικών, μιας και η επίσημη  εισήγηση  της Super League2  δεν αναφέρει πουθενά αυτήν την περίπτωση.

Τότε μάλλον θα γίνει  κατανοητό από τον υπουργό τι σημαίνει η έκφραση «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»…

Υ.Γ. 2: Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης προφανώς δεν μπορεί να κατανοήσει σε ποιο χώρο βρίσκεται και ότι δεν αρκούν μόνο τα χρήματα ώστε να επιβάλει απόψεις και να δημιουργήσει ομάδα …

Υ.Γ. 3: Στην πρόταση για αναδιάρθρωση που θα καταθέσει την ερχόμενη Τετάρτη  στον Υφ. Αθλητισμού κ.  Αυγενάκη η επιτροπή της Super League2 θα απουσιάζει μια σημαντική … «λεπτομέρεια» . Η άποψη επί του θέματος καταρχάς της NOVA και φυσικά της Super League 1.

Η επιτροπή των Αϊβάζογλου (ΑΟ Τρίκαλα), Κολοκυθά (Λεβαδειακού), Μονεμβασιώτη (Απ. Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά) και Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) κατά πόσο μπορεί να προτείνει κάτι πειστικό στον υπουργό για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 1 χωρίς τη συμμετοχή των Μαρινάκη (ΟΣΦΠ), Σαββιδη (ΠΑΟΚ), Αλαφούζου (ΠΑΟ) και Μελισανίδη (ΑΕΚ)… ; Η βαρύτητα των ονομάτων των μεν και των δε στο Ελληνικό πρωτάθλημα δίνει από μόνη της την απάντηση…