Συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση πρότεινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (9/6) στο γραφείο του.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι προτάσεις της δεύτερης τη τάξει Λίγκας είναι να συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι, γι’ αυτό και πολύ σύντομα θα οργανωθεί νέα συνάντηση.
Σε δελτίο τύπου της ΓΓΑ αναφέρονται τα εξής:

Με αντιπροσωπεία της Super League 2, την οποία αποτελούσαν οι Λ. Λεουτσάκος (πρόεδρος), Γ. Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Π. Μονεμβασιώτης (Απόλλων Σμύρνης), Αντ. Ροκάκης (Χανιά), Κ. Κολοκυθάς (Λεβαδειακός) και Χ. Σταμούλης (Απόλλων Πόντου) συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης η απόφαση – πρόταση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας για «αναδιάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19».

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε τους προβληματισμούς τους και ανέφερε καταρχάς ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, την οποία έχει επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός, στη συνέχεια, εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2), αλλά και τους νυν τηλεοπτικούς παρόχους, προκειμένου να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς και να εξεταστούν τα όποια περιθώρια εντός των οποίων μπορεί να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση.

Με την πρόταση του κ. Αυγενάκη συμφώνησε η αντιπροσωπεία της Super League2 και ζήτησαν να διοργανωθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατόν.