Μία ακόμα τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα (14:30) οι ομάδες της Super League 2 για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Θεωρητικά από σήμερα κιόλας θα μπορούσαν να αρχίσουν να παίζουν, αφού ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς , με έγγραφό του ενημέρωσε από την προηγούμενη εβδομάδα τις 12 ΠΑΕ ότι οι τέσσερις εβδομάδες προπονήσεων ολοκληρώνονται 14/6. Στην πραγματικότητα όμως, μόνο οι μισές ομάδες μπορούν να ριχτούν στη μάχη έχοντας κάνει μια υποτυπώδη προετοιμασία. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, που προετοιμάστηκε καλύτερα, αλλά ακόμα και οι «κυανόλευκοι» κινήθηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς την προηγούμενη εβδομάδα διαβλέποντας ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

Σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για να συνεχιστεί η σεζόν είναι η ΕΡΤ, η οποία δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα προκαταβολικά και σε καμία περίπτωση ολόκληρες τις δύο τελευταίες δόσεις και έχει ενημερώσει τον κ. Λεουτσάκο ότι τα ποσά θα μοιραστούν ανάλογα με τις αγωνιστικές που θα γίνουν. Και οι 12 αγώνες αποκλείεται να γίνουν, αφού δεν υπάρχει χρόνος και στο τραπέζι βρίσκονται τρεις προτάσεις.

Η πρώτη και επικρατέστερη είναι να τελειώσει εδώ η σεζόν, γιατί τα έξοδα υπερβαίνουν τα όσα σκοπεύει να πληρώσει η ΕΡΤ.

Η δεύτερη είναι να διεξαχθούν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές, ώστε να καταλάβουν και τυπικά τις θέσεις τους στο πρωτάθλημα οι ομάδες και να επικυρωθεί η βαθμολογία, με τον 2ο να έχει στα πόδια του δύο ματς πριν πάει να παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της Super League 1. Τα ματς αυτά θα μπορούσαν να πάνε για Κυριακή 28/6 και Κυριακή 5/7 από τη στιγμή που έχει ανάψει το «πράσινο φως» για αγώνες από τη ΓΓΑ.

Τέλος, υπάρχει και η πρόταση του Καραϊσκάκη Άρτας να παιχτούν μόνο οι 10 αγωνιστικές των πλέι-οφ, να μη διεξαχθούν τα πλέι-άουτ και να πάρουν τη μερίδα του λέοντος στα τηλεοπτικά οι έξι που θα παίξουν. Αν προκριθεί αυτή η πρόταση πρέπει να ξεκινήσουν οι αγώνες 21/6 και οι ομάδες να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή συνέχεια ως τις 22/7, ώστε 26/7 και 2/8 να γίνουν οι δύο αγώνες μπαράζ.

Εκτός από τις αποφάσεις για το πρωτάθλημα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα συζητήσουν και για την αναδιάρθρωση. Επειδή, όμως, επίκεινται εκλογές στη Super League 1 την Παρασκευή 19/6, το θέμα δεν μπορεί ακόμα να τεθεί στη διευρυμένη σύσκεψη που υποσχέθηκε ο κ. Αυγενάκης και μοιραία οι συζητήσεις μετατίθενται για την άλλη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ. της Super League 2:

1) Ενημέρωση για την απάντηση του ΠΣΑΠ επί ερωτήματός μας
2) Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη
3) Ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με την ΕΡΤ
4) Ενημέρωση απόφασης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για διεξαγωγή
μπαράζ μεταξύ της ομάδας Super League 1 και Super League 2
5) Ενημέρωση περί διευκρινιστικού εγγράφου του γ.γ.Α κου Μαυρωτά
6) Λήψη απόφασης περί διεξαγωγής του υπόλοιπου πρωταθλήματος Super
League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020
6) Διάφορα θέματα