Το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά από σήμερα το πρωτάθλημα θα εξετάσουν οι ομάδες της Super League 2 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης (13:30). Δυστυχώς, την αρχική απραξία στη λήψη αποφάσεων διαδέχτηκαν οι μετέπειτα διαφωνίες που προέκυψαν μέσα στα συμβούλια και τις τηλεδιασκέψεις, αλλά και οι μεγαλεπήβολοι στόχοι περί ανόδου 4 ομάδων στη Super League 1, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα βάσει προκήρυξης. Σήμερα, λοιπόν, είτε θα ληφθεί απόφαση να το λήξουν οριστικά ή θα προχωρήσουν στην τροποποίηση της προκήρυξης συμφωνώντας στον αριθμό παιχνιδιών που πρέπει να παιχτούν.

Όποιο από τα δύο σενάρια κι αν επικρατήσει, πάντως, η επιθυμία για αναδιάρθρωση… πεθαίνει πάντα τελευταία! Το σενάριο αυτό θα παραμείνει ζωντανό εως ότου φτάσει η στιγμή που θα γίνει συζήτηση με τη Super League 1. Αν το αίτημα της μικρής Λίγκας υποστηριχτεί από τους μεγάλους, ίσως βρεθεί κάποια λύση για την τηλεοπτική μοιρασιά, διαφορετικά το σενάριο θα «ναυαγήσει».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, είναι σαφής η επιθυμία του προέδρου να κατεβάσει την ομάδα γι’ αυτό και ήταν η πρώτη που ξεκίνησε προπονήσεις. Αν, πάντως, σήμερα αποφασίσουν ομόφωνα οι 12 ΠΑΕ την επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει απευθείας άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα, τότε δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας και ενεργοποιείται το plan B, με τους παίκτες να φεύγουν σε άδεια για 1 μήνα για να επιστρέψουν για προετοιμασία στα τέλη Ιουλίου.

Θυμίζουμε τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ.

Σας ενημερώνουμε πως τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας Super League 2 – Football League, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:

  1. Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ της 05.06.2020 περί λήξεως της αγωνιστικής περιόδου την 02.08.2020, λήψη απόφασης για τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League 2, για την ολοκλήρωση του υπολειπόμενου αγωνιστικού προγράμματος.
  2. Σε περίπτωση μη τροποποίησης της προκήρυξης, λήψη αναγκαστικής απόφασης για λόγους ανώτερης βίας (εξαιτίας της μη ύπαρξης ημερομηνιών για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος), για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
  3. Λήψη απόφασης, σε περίπτωση που η ΕΠΟ, δεν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών, για περαιτέρω ενέργειες της Super League 2 και της Football League.