Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πρόταση για συγχώνευση κατηγοριών της Super League 2 και της Football League και η διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος σε έναν όμιλο. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 3/4 του Νόμου Αυγενάκη κι έτσι απορρίφθηκε, με συνέπεια να παραμένει εν ισχύ η πρόταση για 18 ομάδες στη Super League 1, 16 ομάδες στη Super League 2 και άλλες 16 στη Football League.

Πλέον έχουμε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις από Super League 1 και 2 και στις 17:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να πάρει την τελική της απόφαση.

Η ανακοίνωση της Super League 2:

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου.