image description

Ο Απόλλων Σμύρνης θα τα έκανε όλα άψογα αν τα golden boys της ΕΠΟ τον ενημέρωναν σωστά. Αυτό αναφέρει σε γενικές γραμμές σε ανακοίνωσή του, στην οποία επιτίθεται σε στελέχη της ΕΠΟ για πράξεις και παραλείψεις τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα Σμύρνης:

ΠΩΣ ΤΑ GOLDEN BOYS ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ την Κοινή Γνώμη, τους προέδρους των ομάδων τους, τα μέλη της ΕΠΟ και το Διαιτητικό Δικαστήριο.

(Τα κίνητρά τους θα τα αναλύσουμε σύντομα και για τον καθένα ξεχωριστά στο μέλλον).

1. Απέκρυψαν την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ 32008/23/05/2020 με βάση την οποία οι συναρμόδιοι υπουργοί επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι οι ομάδες της SL2 παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας έως την 31 Μαïου 2020. Με την ίδια ΚΥΑ εξαιρούνται από την αναστολή λειτουργίας μόνο οι ομάδες της SL1.

2. Τα Golden Boys απέκρυψαν, επίσης, την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/31.05.2020 που δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες της SL2 να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις την 1η Ιουνίου 2020 και υποχρεώνει τις ομάδες αυτές να κάνουν ομαδικές προπονήσεις κατ ελάχιστον 4 εβδομάδων. Που σημαίνει ότι οι ομάδες αποκτούν το δικαίωμα να μπουν σε αγώνες πρωταθλήματος μετά τι 29 Ιουνίου του 2020. Κάτι πού η SL2 έκανε πραγματικότητα χωρίς καμία χρονοτριβή. Δηλαδή, όρισε την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 29 Ιουνίου 2020.

3. Στη συνέχεια, τα ίδια golden boys, επέβαλαν στην ΕΠΟ τα μπαράζ Ξάνθης – Απόλλωνα να διεξαχθούν με απώτατο χρονικό ορίζοντα και καταληκτική ημερομηνία την 2 Αυγούστου 2020. Συμπερασματικά, η ομάδα μας ήταν υποχρεωμένη να διεξαγάγει 14 αγώνες σε 35 ημέρες από τις οποίες πρέπει να αφαιρεθούν 10 ημέρες για τις 2 επικυρώσεις του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΚΑΠ. Δηλαδή η ομάδα μας όφειλε να αγωνιστεί σε 14 αγώνες μέσα σε μόλις 25 ημέρες (παγκόσμια πρωτοτυπία).

4. Τα golden boys δυσφημούσαν σκοπίμως και συστηματικά τις ομάδες της SL2, διαδίδοντας ψευδώς ότι οι ομάδες αυτές δεν ήθελαν να αγωνισθούν και διέκοψαν πρόωρα το πρωτάθλημά τους. Ενώ η αλήθεια είναι ότι μόλις επετράπη από την κυβέρνηση να ξεκινήσουμε προπονήσεις (4 εβδομάδων) αποφασίσαμε την έναρξη του πρωταθλήματος για τις 29 Ιουνίου 2020. Πρέπει, στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι για την SP1 επετράπη από την κυβέρνηση να ξεκινήσουν προετοιμασία για να αγωνιστούν, πολλές εβδομάδες νωρίτερα.

Όμως δεν σταμάτησαν εδώ:

5. Παρέλειψαν την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της SL 1 αν και αυτό είχε ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου 2020.

6. Στη συνέχεια, θέλοντας να καλύψουν την προαναφερθείσα ολιγωρία τους, παραπλάνησαν τα μέλη της SL1, και επίσης εξανάγκασαν τα μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να παρατείνουν την ημερομηνία διεξαγωγής των μπαράζ μέχρι την 31.08.2020.

7. Όμως, δεν σταμάτησαν εδώ. Ενώ η ΕΕ της ΕΠΟ στις 3 Αυγούστου αποφάσισε με ψήφους 9-8 να μην παραταθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων μπαράζ (ανατρέποντας την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της 31 Ιουλίου 2020) με μία απίστευτη και παράνομη ερμηνεία του νόμου, επέβαλαν στην ΕΠΟ να θεωρήσει ότι για να είναι ισχυρή η ανωτέρω απόφαση της ΕΕ, θ έπρεπε να είχε ληφθεί με πλειοψηφία ¾ των ψήφων.

Με τις ανωτέρω πράξεις και παραλείψεις τους οδηγούν σε εξόντωση δύο ιστορικές ομάδες ορίζοντας τα μπαράζ για τις 22 και 29 Αυγούστου 2020.

Μετά από όλα αυτά προκύπτουν τα πάρα κάτω αμείλικτα, ερωτήματα:

1. Για ποιο λόγο αρχικά επέβαλαν στην ΕΠΟ την διεξαγωγή των μπαράζ μέχρι τις 2 Αυγούστου 2020 και εν συνεχεία επέβαλαν εκ νέου την διεξαγωγή τους μέχρι την31 Αυγούστου 2020.

2. Για ποιο λόγο, ενώ το πρωτάθλημα της SL1 ολοκληρώθηκε την 19 Ιουλίου, επικύρωσαν τον βαθμολογικό πίνακα μετά πάροδο 14 ημερών, δηλαδή την 3 Αυγούστου 2020, όταν ήδη είχε εκπνεύσει η προθεσμία διεξαγωγής μπαράζ.

3. Για ποιο λόγο τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ δέχθηκαν μία παράνομη και αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου όταν η απόφασή τους πού λήφθηκε με πλειοψηφία 9-8 ήταν απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό της ΕΠΟ.

4. Πως προχώρησε η ΕΠΟ στον ορισμό των αγώνων μπαράζ για 22 και 29 Αυγούστου, όταν οι οδηγίες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ πού είναι υποχρεωτικές για την ΕΠΟ, επέβαλλαν την ολοκλήρωση όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων, πρωταθλημάτων μέχρι τις 2 Αυγούστου.