image description

Ο κύβος ερρίφθη στην Super League 2! Η δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί και φέτος, όπως και την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες θα είναι 12, θα υπάρξουν πλέι-οφ (1-6) και πλέι-άουτ (7-12), ενώ θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι σύλλογοι.

Ωστόσο, θα υπάρξει μια διαφοροποίηση. Αντί για 12 ομάδες τη σεζόν 2021/22, θα είναι 14 στην Super League 2 με τις δύο τελευταίες να υποβιβάζονται και τις τέσσερις πρώτες της Football League να προβιβάζονται. Πάντως, η προκήρυξη αναφέρει πως στην πρώτη κατηγορία από τη δεύτερη προβιβάζονται απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες, κάτι που όμως αναμένεται να αποφασίσει η ΕΠΟ και πιθανότατα θα διατηρήσει το ίδιο… φορμάτ με την περασμένη σεζόν, δηλαδή ο πρώτος ανεβαίνει απευθείας και ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ με τον 13ο της SL1!

Επίσης, μένει να φανεί τι θα συμβεί με τον Πλατανιά και αν τελικά θα δηλώσει συμμετοχή στην Super League 2, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει αρκετά δύσκολο. Εάν δεν συμμετάσχει και υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα, τη θέση του στη δεύτερη κατηγορία θα πάρει ο Διαγόρας.

H κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα (24/09), ενώ σέντρα θα έχουμε στις 24 Οκτωβρίου!