Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, για τις Ακαδημίες Χειροσφαίρισης του Α.Ο. Ιωαννίνων, και οι μικροί αθλητές αγωνίστηκαν εντός έδρας με αντίπαλο την νεοϊδρυθείσα ομάδα του Γ.Σ. Κερκυραϊκός, η οποία προέρχεται από τον καλύτερο πυρήνα ανάπτυξης χάντμπολ που έχει να παρουσιάσει η βορειοδυτική Ελλάδα, αυτόν της Κέρκυρας.

Ήταν μία μοναδική ευκαιρία, για όλες τις ομάδες ανάπτυξης του ΑΟΙ να μετριάσουν το επικείμενο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας για τις καλοκαιρινές διακοπές, σε παιχνίδια τα οποία έγιναν χωρίς βαθμολογική σημασία και συνεπακόλουθα χωρίς άγχος για όλους τους αθλητές, καθώς η ομάδα της Κέρκυρας αναμένεται να δηλώσει επίσημα συμμετοχή στα πρωταθλήματα ανάπτυξης με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Παράλληλα, και το προπονητικό team του ΑΟΙ, είχε την ευκαιρία να βελτιώσει το αγωνιστικό πρόσωπο των ομάδων του, να διορθώσει τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου που πέρασε, αλλά και να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους αθλητές και στις αθλήτριες που ξεκίνησαν φέτος τη γνωριμία τους με το άθλημα του χάντμπολ.

Έτσι στους αγώνες που έγινα στο ΕΑΝΚΙ την Κυριακή, ανάμεσα σε ΑΟΙ και Κερκυαραϊκό, είχαμε αναλυτικά τα εξής, ανά κατηγορία:

Παγκορασίδες
Η ομάδα των Ιωαννίνων εμφανίστηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων κυρίως στην άμυνα, ωστόσο με τέρμα της Λέττα, της πιο έμπειρης αθλήτριας της ομάδας σε αυτή την ηλικία, που σημειώθηκε για τον ΑΟΙ, μόλις 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήρε μια δύσκολη νίκη και ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια.
Τελικό αποτέλεσμα, Α.Ο. Ιωαννίνων – Γ.Σ. Κερκυραϊκός: 11 – 10.

Παμπαίδες Α’
Άσχημη εμφάνιση και ήττα για τη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς η ομάδα της Κέρκυρας εμφανίστηκε πιο ψυχωμένη, με άριστη αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Να αναφέρουμε βέβαια ότι η ομάδα του Α.Ο.Ι. είχε τρεις απουσίες βασικών αθλητών της σ’ αυτή την κατηγορία.
Τελικό αποτέλεσμα, Α.Ο. Ιωαννίνων – Γ.Σ. Κερκυραϊκός: 10-16.

Παμπαίδες Β’
Με εξαιρετική εμφάνιση, για ένα ακόμη παιχνίδι, όλων των αθλητών του ΑΟΙ, αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, οι οποίοι ανέβαζαν συνεχώς την απόδοσή τους και κυρίως την αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
Οι Γιαννιώτες, μικροί αθλητές, διόρθωσαν τα αρκετά λάθη που έκαναν στα προηγούμενα παιχνίδια, παίζοντας ωστόσο κατά διαστήματα και εξαιρετική άμυνα και έτσι πέτυχαν μια νίκη ψυχολογίας. Τελικό αποτέλεσμα, Α.Ο. Ιωαννίνων – Γ.Σ. Κερκυραϊκός: 20 – 16.

Μίνι
Και σε αυτή την κατηγορία, οι junior του ΑΟΙ, είχαν πολύ καλή εμφάνιση και ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στο τελικό αποτέλεσμα. Χρόνος συμμετοχής για όλους τους αθλητές με εξαιρετικές εμφανίσεις σε άμυνα και επίθεση χωρίς κάποιος να υστερήσει.
Τελικό αποτέλεσμα, Α.Ο. Ιωαννίνων – Γ.Σ. Κερκυραϊκός: 14-8.
Προπονητές στα παραπάνω παιχνίδια ήταν οι Οδυσσέας Λάμπρου και Βασίλης Σιαράβας.

Νέα σεζόν
Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΟΙ, οι αγωνιστικές προπονήσεις όλων των Ακαδημιών ανάπτυξης θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Κατά τη θερινή περίοδο τα αγωνιστικά τμήματα Παμπαίδων και Παγκορασίδων θα προετοιμαστούν με ατομικά προγράμματα κολύμβησης, ενδυνάμωσης και αντοχής υπό την εποπτεία των προπονητών του Συλλόγου.
Η έναρξη των αγωνιστικών προπονήσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο όλων των ακαδημιών, θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ.