image description

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του Δήμου Ιωαννιτών και των υπηρεσιών του ώστε να γίνει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση στα σχολεία που βρέθηκαν υπό κατάληψη.

Από τις προηγούμενες ημέρες είχε συγκροτηθεί ειδική επιτροπή των Τεχνικών Υπηρεσιών η οποία επισκέφθηκε όλα τα σχολεία και κατέγραψε τις ζημιές.

Το εργοτάξιο του Δήμου ήδη έχει κινητοποιηθεί και παρεμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στο 8ο Λύκειο το οποίο δεν είναι λειτουργικό.

Οι ζημιές είναι μεγάλης έκτασης στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους. Ενδεικτικό είναι ότι παρότι η κατάληψη έληξε, εξακολουθούν να καταγράφονται ζημιές, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στους χώρους του σχολείου βρέθηκε σήμερα ο Διευθυντής και η  Επιτροπή της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος και Αριστείδης Παππάς και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα- Ζαράχη.

Επίσης στους χώρους βρέθηκε και ο ανάδοχος που εκτελεί έργα σε σχολικές μονάδες του Δήμου και θα προχωρήσει άμεσα σε εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος όπως και άλλων όπου προκλήθηκαν ζημιές στο διάστημα των καταλήψεων.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την καταγραφή που έγινε προκύπτει ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές ζημιές.

«Ήδη έχει δοθεί εντολή στον ανάδοχο που έχουμε για την συντήρηση των σχολείων και προχωρά στην αποκατάσταση όλων των ζημιών ώστε να γίνει εφικτή η άμεση επαναλειτουργία των σχολείων. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Ο Δήμος είναι σε διαρκή συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία.

Σημειώνεται ότι οι σχολικές καθαρίστριες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνέδραμε και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.