Τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ, Σπύρο Πάικα, φιλοξένησε στο studio του ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM ο Μιχάλης Μερτζιανίδης. Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε ο κ. Πάικας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στις τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, στην πορεία των μεγαλύτερων έργων που δρομολογούνται όπως το γήπεδο της Λιμνοπούλας και το ταρτάν στο «Ζωσιμάδες», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι το Εθνικό Στάδιο δεν θα έχει πρόβλημα να θεωρηθεί κατάλληλο τουλάχιστον για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΣ.

Πιο αναλυτικά:

Ο κ. Πάικας ανέφερε ότι με ενισχυμένα πλέον ίδια έσοδα γίνονται κάποια πράγματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά η περιοχή συνεχίζει να απαιτεί όσα περισσότερα μπορεί. «Γίνονται αρκετά πράγματα και θα συνεχίσουν να γίνονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το ΠΕΑΚΙ είναι μια κακή κατασκευή και σε πράγματα που δεν φαίνονται, πήραμε έκτακτη επιχορήγηση.

Στο κολυμβητήριο σουλουπώσαμε κάποιες καταστάσεις. Εμείς ζητάμε μια μικρή βοήθεια από τους ιδιώτες για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα».

Για το κλειστό του ΕΑΝΚΙ: «Δρομολογούνται αλλαγές στον φωτεινό πίνακα και τα χρονόμετρα των δευτερολέπτων. Δεν πιέζουμε κανέναν σε οικονομικά θέματα, επιλέξαμε κάποιες χορηγίες για να λύσουμε αυτά τα θέματα. Στείλαμε προτάσεις σε εταιρίες για να ντύσουμε ομοιόμορφα το προσωπικό, να αλλάξουμε λαμπτήρες και να κάνουμε διάφορα πράγματα. Ανταποκρίθηκαν πολλοί, ήδη υπάρχουν εμφανέστατες πινακίδες όσων βοηθούν. Στοχεύσαμε στο ΕΑΝΚΙ σε πρώτη φάση, θα ακολουθήσει το ΠΕΑΚΙ».

Για τη συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Συνεννοηθήκαμε να κρατήσουμε ένα πέταλο για δική μας χρήση για να έχει οφέλη και ο ΠΑΣ κι εμείς.

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσουμε μία πρόταση για τα 50 χρόνια της ομάδας σε συνεργασία με την ΠΑΕ και τους παλαίμαχους.

Δεν είναι ό,τι καλύτερο το Ζωσιμάδες για την ομάδα. Θεωρώ ότι τουλάχιστον για την Α’ φάση θα δοθεί άδεια για να γίνει αγώνας. Από εκεί και πέρα χρειάζεται συνολική συζήτηση. Δεν τα έχουμε πει με τον κ. Χριστοβασίλη, αλλά θα τα πούμε. Όταν έρθουν από την UEFA θα δούμε και τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε. Είναι πολύ δύσκολο όμως ένα παλιό γήπεδο να επιδέχεται συνταρακτικών βελτιώσεων. Έπρεπε να το έχουμε δει από πριν και όχι τώρα. Δεν θα είναι ευχάριστο να πάμε σε άλλη πόλη να δούμε τον ΠΑΣ. Κάνω μία ευχή, όπως οικοδομήσαμε μια σχέση μέσα από δύσκολες καταστάσεις στην αρχή, να συνεχίσουμε να προχωράμε σε στέρεη βάση.

Είναι μια επιτυχία και για τον πρόεδρο και για την ομάδα η έξοδος στην Ευρώπη. Έγινε ένα νοικοκύρεμα στην ομάδα και πρέπει να διατηρηθεί. Υπάρχει πλέον η εμπειρία και δεν γίνονται τα ίδια λάθη. Μακάρι να γίνει κι ένας κουμπαράς να φτιάξει έστω το δικό του προπονητικό κέντρο ο ΠΑΣ. Το χειμώνα δεν έχει που να προπονηθεί».

Αναφορικά με τον κωπηλατικό στίβο τόνισε: «Συστρατευόμενοι όλοι οι φορείς πρέπει να διεκδικήσουμε. Πρέπει να γίνει σοβαρή παρέμβαση και στον κωπηλατικό στίβο. Η πόλη πρέπει να στοχεύσει παραπέρα και να αναπτύξει και τον αθλητικό τουρισμό».

Για το κλειστό στο Πανηπειρωτικό: «Το κλειστό πίσω από το Πανηπειρωτικό έχω μία πληροφόρηση ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα παραδοθεί. Θα δώσει σημαντική ανάσα. Θα πρέπει να δούμε ως προπονητήριο ποιου αθλήματος θα λειτουργήσει. Με φοβίζει λίγο η κόντρα των σωματείων».

Για τα μεγάλα έργα όπως το γήπεδο Λιμνοποιύλας και το ταρτάν στο «Ζωσιμάδες»: «Στις 28 Ιουνίου γίνεται η δημοπρασία για τον συνθετικό χλοοτάπητα. Αφού ολοκληρωθεί το γήπεδο και παραδοθεί, σκοπεύουμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στον στίβο μαζί με τον Δήμο για να είναι πιο καλός ο χώρος. Ελπίζω να προχωρήσουμε χωρίς ενστάσεις, ώστε τέλη Αυγούστου να υπογραφεί η σύμβαση και μέσα σε 3 μήνες το γήπεδο να παραδοθεί, όπως προβλέπεται.

Φαντάζομαι θα έχουμε πολλές αιτήσεις από ομάδες για να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα. Θα αλλάξουν οι εστίες και οι πάγκοι και έχουμε ζητήσει κι ένα έξτρα κονδύλι για τα αποδυτήρια και για ηλεκτροφωτισμό.

Επίσης, είμαστε σε επαφή με τον μηχανικό για την αλλαγή του ταρτάν. Είναι περίπου 660.000 ευρώ το κοστολόγιο. Περιμένουμε την ένταξη στο ΠΔΕ μέσα στο 2016».

Για διάφορες άλλες παρεμβάσεις στη Λιμνοπούλα: «18-20 Ιουλίου θα έχουμε την αλλαγή της μισής στέγης του κολυμβητηρίου με νέα πάνελ. Εξοικονομήθηκε κι ένα ποσό λόγω της μεγάλης έκπτωσης και θα γίνει μία συντήρηση στην υπόλοιπη στέγη.

Στο κλειστό θα αντικατασταθούν τα τέρματα του χάντμπολ, το φιλέ, ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα.

Στο κλειστό και το κολυμβητήριο θα τοποθετηθούν οθόνες για να παίζει ο καθένας τις διαφημίσεις του, γιατί θέλουν και οι ομάδες να έχουν τους δικούς τους χορηγούς.

Μέσα στον Ιούλιο θα φτιαχτούν στο ΠΕΑΚΙ οι εξέδρες στα γήπεδα μπάσκετ. Αποξηλώνεται το φθαρμένο τσιμέντο στις υπάρχουσες, θα γίνει αμμοβολή, θα βαφτούν και στους στόχους μας είναι να διοργανωθούν αγώνες 3on3.

Με τους γυμναστές συζητάμε να επεξεργαστούν μία πρόταση για κάρτα αθλούμενου, ώστε με μία τιμή προσιτή  να ορίσουμε για κάποιες ώρες να επιλέγει ένας αθλούμενους να αθληθεί υπό την εποπτεία γυμναστή. Θα δούμε αν μπορέσει να υλοποιηθεί έστω και πιλοτικά».


Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM από super-fm