image description

Το θέμα της Super League 2 και η πιθανή επανέναρξη της είναι από τα θέματα που «παίζει» αρκετά το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, υπήρχε αισιοδοξία στις τάξεις της Λίγκας για έναρξη ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές για τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό στην εποχή του κορωνοϊού η Κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των λοιμοξιολόγων.

Ως εκ τούτου, η έναρξη της Super League 2 τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει απίθανη. Μπορεί να υπάρχει πρόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά και υπό προϋποθέσεις.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι ειδικοί είναι αντίθετοι με την έναρξη της δεύτερης κατηγορίας, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να πράξει διαφορετικά. Σίγουρα η Super League 2 και η έναρξη σε άλλες κατηγορίες και αθλήματα, παραμένει προς το παρόν στον «πάγο» μέχρι να βελτιωθούν τα νούμερα στα κρούσματα.

Από την πλευρά της η Λίγκα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2,  απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1 όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας .

Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της. Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος.