image description

Πρεμιέρα με νίκη για τον Λεβαδειακό μέσα στην Άρτα και δύο ισοπαλίες στη Super League 2 στα πρώτα τρία παιχνίδια της πρεμιέρας.

Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας επιτέλους ξεκίνησε και τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας έκρυβαν και μια μίνι έκπληξη.

Ο Λεβαδειακός πέρασε άνετα με 2-0 από την έδρα της ΑΕ Καραϊσκάκης, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, αλλά δεν συνέβη και το ίδιο με την Παναχαϊκή, που παίζοντας με έναν αντίπαλο θεωρητικά δυσκολότερο από των Βοιωτών ήρθε 1-1 με τα Τρίκαλα στην Πάτρα. Στο 1-1 έμειναν Ιεράπετρα και Διαγόρας.

Απ’ τον… γιακά έπιασε την ομάδα της Άρτας και μόλις στο 3’ είχε δοκάρι με σουτ του Συμελίδη έπειτα από στημένη φάση. Στο 7’ έγινε το 1-0 με τον Μυτίδη να ελίσσεται ωραία μέσα στην περιοχή προτού εκτελέσει τον Σοϊλεμέζογλου. Το 2-0 έγινε στο 55’ με κεφαλιά του Μύγα σε φάουλ του Βήχου κι ενώ είχαν προηγηθεί τρεις καλές φάσεις για τους φιλοξενούμενους, ενώ μετά το δεύτερο γκολ ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία του Συμελίδη για ένα τρίτο γκολ.

Η Παναχαϊκή δεν άργησε να προηγηθεί κόντρα στα Τρίκαλα, αλλά το θέμα για την ομάδα του πρώην παίκτη του ΠΑΣ, Αλέξανδρου Αποστολόπουλου ήταν ότι δεν κατάφεραν να προστατέψουν το προβάδισμά τους. Ο Μπάτροβιτς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 17’ έπειτα από συνεργασία Γιούση και Αραβίδη. Το δεύτερο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους, που βγήκαν μπροστά, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 79’, όταν και ο Ευθυμίου ισοφάρισε με κεφαλιά.

Με την ομάδα των Τρικάλων μπήκε και έπαιξε αλλαγή ο Βασίλης Ζώγκος, επίσης πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, κάνοντας καλή εμφάνιση για όσο τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Ο Διαγόρας προηγήθηκε στο 14’ στην έδρα της Ιεράπετρας με πέναλτι του Μπαστακού, που κέρδισε ο Σμυρλής με ανατροπή του Βογιατζή, αλλά ο Γκίνη ισοφάρισε στο 70’ με σουτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο 16/1
Καραϊσκάκης Άρτας – Λεβαδειακός 0-2
(7′ Μυτίδης, 55′ Μύγας)

ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας 1-1
(70′ Γκίνη – 14′ πεν. Μπαστακός)

Παναχαϊκή – Τρίκαλα 1-1

(17′ Μπάτροβιτς – 79′ Ευθυμίου)

Χανιά – Δόξα Δράμας (Αναβολή)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Εργοτέλης – Ιωνικός (14.00, Παγκρήτιο Στάδιο)
Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη (14.45 ΕΡΤ3, AEL FC Arena)

Επόμενη αγωνιστική (2η)
Ιεράπετρα-ΑΕ Καραϊσκάκης
Λεβαδειακός-Χανιά
Διαγόρας Ρόδου-Παναχαϊκή
Δοξα Δράμας-Εργοτέλης
Τρίκαλα-Απόλλων Λάρισας
Ξάνθη-Ιωνικός