Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σημαντική σύσκεψη υπό τον γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συνοδινό στη φιλόξενη Ναύπακτο.

Διευρυμένη αντιπροσωπεία του ΠΕΑΚΙ μαζί με εξειδικευμένα υπηρεσιακά στελέχη συμμετείχαν σε αυτοψία του Δημοτικού κολυμβητηρίου Ναυπάκτου, παρουσία του γ.Γ.Α., υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου καθώς και αντιπροσωπεία του ΕΑΚ Κέρκυρας με σκοπό την αξιοποίηση σημαντικού μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου της Ναυπάκτου στα κολυμβητήρια των Ιωαννίνων και Κέρκυρας.

Πρόκειται για καινούργιο και αχρησιμοποίητο εξοπλισμό μιας και το κολυμβητήριο Ναυπάκτου δεν λειτούργησε ποτέ μετά από την ένταξή του στο πρόγραμμα “ΑΘΗΝΑ 2004”.

Το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ μετά τις συντονισμένες ενέργειες της ΓΓΑ και του Δήμου Ναυπάκτου θα ενισχύσει σημαντικά την υλικοτεχνική του υποδομή στο προσεχές διάστημα.

Μετά την αυτοψία, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον γ.Γ.Α. παρουσία του Δημάρχου Ναυπάκτου και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου καθώς και αντιπροσωπειών του ΠΕΑΚΙ, ΕΑΚ Ναυπάκτου, ΠΕΑΚ Πατρών και ΕΑΚ Κέρκυρας.

Το Βόρειο Αιγαίο, η Ήπειρος και η Δυτική Ελλάδα συγκαταλέγονται στις πλέον αδικημένες περιοχές λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές μετά και την πρώτη στατιστική καταγραφή που διενέργησε η Γ.Γ.Α. πρόσφατα. Δέσμευση του Υπουργείου είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα ΕΑΚ που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές.

Στα ζητήματα που αφορούν το ΠΕΑΚΙ υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία του έργου της ανακατασκευής με συνθετικό χλοοτάπητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Λιμνοπούλας (δημοπρατείται την Τρίτη) αλλά και η δρομολόγηση ενός σημαντικού αθλητικού έργου για την πόλη, η ανακατασκευή του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου “ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ”. Ολοκληρώθηκε η μελέτη με το έργο να ξεπερνά σε προϋπολογισμό τις €600.000. Ένα διαχρονικό αίτημα της αθλητικής οικογένειας της πόλης μπαίνει επιτέλους σε ράγες υλοποίησης. Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ενώ δρομολογούνται και σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις.
Διεξοδική συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για τις οφειλές των Ανωνύμων Εταιρειών προς τα ΕΑΚ της χώρας, αλλά και την άτεγκτη στάση που κρατά η ΓΓΑ στο κομμάτι της ισονομίας και της ανταποδοτικής χρήσης των χρημάτων που οφείλουν να καταβάλλουν οι ΠΑΕ και ΚΑΕ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ ευχαριστεί τη Διοίκηση του Παπαχαραλάμπειου Αθλητικού Κέντρου Ναυπάκτου, αλλά και το Δήμο Ναυπάκτου για την άριστη φιλοξενία. Η ΓΓΑ καθώς και ο ίδιος ο γ.Γ.Α. βρίσκονται δίπλα στο ΠΕΑΚΙ και το έργο που έχει αναλάβει η παρούσα Διοίκηση. Το επόμενο διάστημα δρομολογούνται σειρά μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ που φιλοδοξούν να ανοίξουν τους αθλητικούς χώρους σε όλη τη Γιαννιώτικη κοινωνία.