Για το αίτημα απόκτησης wild card για συμμετοχή στη Volley League ανδρών της επόμενης περιόδου, καθώς και την απόρριψή του για λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων των 8 ομάδων της κατηγορίας, ενημέρωσε το σωματείο του Α.Σ. Γιάννενα με ανακοίνωσή του.

Το οικονομικό πακέτο που απαιτούσε μια τόσο μεγάλη απόφαση είχε εξασφαλιστεί σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ομάδα, ωστόσο οι υπόλοιποι 8 δεν αποδέχτηκαν τα αιτήματα ΓΑΣ και Αλεξανδρούπολης για να μη χρειαστεί να μοιραστεί σε περισσότερες ομάδες η κρατική επιχορήγηση!

Ο ΓΑΣ καταλήγει στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης στις μεγάλες κατηγορίες.

Η ανακοίνωση:

Με αίσθημα ευθύνης, συνυπολογίζοντας τα ευεργετήματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν, μετά από απόφαση του ΔΣ του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ υποβλήθηκε στις 10/5/2021 προς την ΕΣΑΠ αίτημα για κάρτα ελεύθερης συμμέτοχης (wild card) στο πρωτάθλημα της Volley League.

Η ικανοποίηση του αιτήματός μας κρίνουμε ότι θα έχει θετικότατες επιπτώσεις και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και εξέλιξη του αθλήματος(ειδικά του ανδρικού βόλεϊ) τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, αφού το σωματείο μας θα εκπροσωπεί μία τεράστια διοικητική περιφέρεια με έδρα τα Γιάννενα, που καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα από την περιφέρεια Ηπείρου, τα Ιόνια Νησιά μέχρι και τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, μία περιοχή με τεράστια αθλητική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική δυναμική.

Μετά από οργανωμένη δουλειά, αλλά και συζητήσεις με μεγάλους τοπικούς παράγοντες και επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια απραξίας λόγω κορονοϊού, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε όλο το οικονομικό πακέτο που απαιτεί μια τέτοια συμμετοχή. 

Στην ΕΣΑΠ κατατέθηκαν νόμιμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα δύο και μοναδικές προτάσεις, από το σωματείο μας και από το σωματείο της  ΓΕ Αλεξανδρούπολης, οι οποίες και καλύπτουν απόλυτα τις προϋποθέσεις όπως αυτές αναφέρονται ότι απαιτούνται για μια τέτοια συμμετοχή.

Σημαντικό των δύο συμμετοχών είναι ότι οι προτάσεις υποβλήθηκαν από δύο πόλεις οι οποίες έπαιξαν σημαντικό παράγοντα στη διάδοση του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.

Η διοίκηση όμως των 8 οκτώ της ΕΣΑΠ αποφάσισε αρχικά τη μη χορήγηση wild card, με τη δικαιολογία οργάνωσης των ήδη υπαρχόντων 8 ομάδων αλλά ουσιαστικά η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τα ήδη υπάρχοντα οκτώ σωματεία που απαρτίζουν τη volleyleague με σκοπό τη καταβολή μεγαλύτερης κρατικής επιχορήγηση αφού η κρατική πίτα θα μοιραστεί σε οκτώ και όχι σε 12 ομάδες. 

Με την απόφαση αυτή και παρά την ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ για επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της volleyleague με τη χρήση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής, το volley γίνεται άθλημα των ισχυρών και δεν δίνεται η δυνατότητα σε σωματεία της επαρχίας να αναπτύξουν το ανδρικό volley με αποτέλεσμα σιγά σιγά να εξαφανίζεται από το χάρτη της Ελλάδας και τα αγόρια να καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα των οποίων οι ομοσπονδίες ενδιαφέρονται για την εξάπλωσή τους.

Καλούμε όλους πολιτική ηγεσία, περιφέρεια, τοπική αυτοδιοίκηση τοπική κοινωνία, φιλάθλους, και τοπικούς χορηγούς που ενισχύουν με τη χορηγική τους παρουσία ακόμη και τη volleyleague να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας και να σηκώσουν τη φωνή τους. Είναι η στιγμή για να γίνει πραγματικότητα και το όνειρο ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου που τόσο έχει ανάγκη όλη η πόλη μας.