image description

Σε τέσσερις ακόμη ομάδες χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League, έπειτα από τη συνεδρίαση της Παρασκευής (17/9).

Πρόκειται για τις ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Ολυμπιακός Βόλου και Τρίγλια.

Ταυτόχρονα όμως, απέρριψε τους φακέλους της Ζακύνθου, της Δόξας Δράμας και του Πανιωνίου (για τον οποίο ήταν ήδη γνωστό), συνεπώς τα τρία εν λόγω σωματεία μένουν οριστικά εκτός κατηγορίας.

Ειδικά για τη Δόξα Δράμας, σημειώνεται ότι η αίτηση για τη χορήγηση πιστοποιητικού είχε υποβληθεί από άτομο που δεν έχει την ιδιότητα του Προέδρου ή Διευθύνοντος Συμβούλου, ούτε καν μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δεν προκύπτει και συμμόρφωση της ΠΑΕ με την υπ’ αριθμ. Α855/2021 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Με βάσει τα παραπάνω, καθώς και τα πιστοποιητικά που έχουν ήδη δοθεί από το προηγούμενο διάστημα, προκύπτει ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί τελικά με 30 ομάδες (αντί για 36 που ήταν το αρχικό σχέδιο). Αυτές φυσικά, θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 15.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμα μία μικρή πιθανότητα να γίνουν 31 ή 32, καθώς εκκρεμεί μια απάντηση της ΕΕΑ για τον Ηρόδοτο, καθώς και ένα αίτημα του Ασπροπύργου να μπει στην κατηγορία, για το οποίο θα αποφανθεί η διοργανώτρια Αρχή.

Οι 30 ομάδες που εξασφάλισαν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ και θα συγκροτήσουν τη νέα Super League 2, είναι οι εξής:

Ολυμπιακός Β’

Παναθηναϊκός Β’

ΑΕΚ Β’

ΠΑΟΚ Β’

ΑΕΛ

Ξάνθη

Λεβαδειακός

Πανσερραϊκός

Εργοτέλης

Καλαμάτα

Βέροια

Ολυμπιακός Βόλου

Νίκη Βόλου

Τρίκαλα

Επισκοπή

Διαγόρας

Καλλιθέα

Αναγέννηση Καρδίτσας

Αιγάλεω

Πιερικός

Απόλλων Πόντου

Καραϊσκάκης

Απόλλων Λάρισας

Χανιά

Αστέρας Βλαχιώτη

Αλμωπός Αριδαίας

Κηφισιά

Θεσπρωτός

ΟΦ Ιεράπετρας

Τρίγλια

Οι ομάδες που κατέθεσαν φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά απορρίφθηκαν, ήταν οι εξής:

Ρόδος
Σαντορίνη
Ιάλυσος
Καβάλα
Παναχαϊκή
Ζάκυνθος
Πανιώνιος
Δόξα Δράμας