image description

Με τους εκπροσώπους της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο (πρόεδρος), Χαράλαμπο Σταμούλη (Α’ αντιπρόεδρος – Απόλλων Πόντου), Αχιλλέα Μπίκα (Β’ αντιπρόεδρο – Βέροια), Αλέξη Κούγια (ΑΕΛ), Χρήστο Πρίτσα (Κηφισιά) και Κώστα Καραπαπά (Ολυμπιακός Β’) συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ώστε να συζητηθούν οι εκκρεμότητες για την έναρξη της σεζόν στην κατηγορία.

Αναλυτικά η ενημέρωση για τη συνάντηση όπως δόθηκε από τη ΓΓΑ:

Για περισσότερες από δύο ώρες και σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που αιτήθηκε η Super League 2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τη Λίγκα εκπροσώπησαν οι Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος), Χαράλαμπος Σταμούλης (α’ αντιπρόεδρος – Απόλλων Πόντου), Αχιλλέας Μπίκας (β’ αντιπρόεδρος – Βέροια), Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ), Χρήστος Πρίτσας (Κηφισιά) και Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός Β’).

Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κατηγορία, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν ενδεδειγμένη η έως τώρα διαχείριση από την ποδοσφαιρική οικογένεια των προετοιμασιών διοργάνωσης της αναβαθμισμένης SL2 και αναζητήθηκαν συντονισμένα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω το πρωτάθλημα σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, ώστε να εκκινήσει.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, ότι η αναδιάρθρωση/συγχώνευση του περασμένου Ιουνίου, με τα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας του ν. 4809/2021, είναι η «χρυσή ευκαιρία» για να αναβαθμιστεί το προϊόν, να προκύψει μια απολύτως αξιόπιστη επαγγελματική κατηγορία, αντάξιος προθάλαμος της Super League 1 και οι ΠΑΕ της SL2 δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη.

Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τους ευχαρίστησε θερμά για την ομόφωνη προχτεσινή απόφασή τους να προχωρήσουν στην αγορά οικίσκων που θα σταλούν στο Ηράκλειο Κρήτης για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων.