image description

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας αποδέχθηκε το αίτημα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, και πλέον το όριο πληρότητας και παρουσίας θεατών στους αγωνιστικούς χώρους της χώρας μας ανεβαίνει στο 90%.

Από τις 25 Οκτωβρίου η παρουσία φιλάθλων θα αυξηθεί στο 90% τόσο για τους κλειστούς όσο και τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους. Βέβαια θα υπάρξουν περιορισμοί, με ανώτατο όριο τις 40.000 στα ανοικτά γήπεδα και τις 12.000 στα κλειστά.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα, κάτι που είχαν ζητήσει και αρκετές ομάδες που επιθυμούσαν να έχουν αυξημένη συμπαράσταση αλλά και οικονομική υποστήριξη από την παρουσία των φιλάθλων τους στα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας:

Η «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19», έπειτα από σχετικά αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αποδέχθηκε:

• Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις: -να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, -να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, -να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

• Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

• Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, -στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

-στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

-στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων. Περαιτέρω εξειδίκευση για την εφαρμογή των παραπάνω, από τις 25 Οκτωβρίου, σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.