Ο Γιάννης Κάργας θα αποτελέσει πολύ σύντομα παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά όπως είχαμε αποκαλύψει από τις 31 Μαΐου, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε εντοπίσει την εναλλακτική λύση σε περίπτωση μεταγραφής του αρχηγού κι αυτός ήταν ο Δημήτρης Σταυρόπουλος που έμεινε ελεύθερος από την ιταλική Ρετζίνα.

Οι επαφές των δύο πλευρών έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες μέρες, προκειμένου ο Σταυρόπουλος να καλύψει το κενό του Γιάννη Κάργα.

Ο 25χρονος στόπερ αγωνίστηκε μία διετία στη Serie B με τα χρώματα της Ρετζίνα και φέτος κατέγραψε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο Ιταλίας. Συνολικά τα 2 τελευταία χρόνια αγωνίστηκε 42 φορές στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Πανιώνιος, με τον οποίο είχε 76 συμμετοχές. Μετά τον υποβιβασμό του Πανιωνίου ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ξαναπροσεγγίσει τον Σταυρόπουλο, ο οποίος τότε είχε σε προτεραιότητα να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, τώρα όμως φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

*Με όρους transfermarkt ο Σταυρόπουλος κοστολογείται στα 700.000 ευρώ όσα και ο Γιάννης Κάργας.