Μετά τα απανωτά περιστατικά που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα και ειδικά στον ΠΑΣ Γιάννινα που είδε στις 5 πρώτες αγωνιστικές να τραυματίζονται με διάσειση οι Παντελάκης, Πριόρ και Σούλης, η Super League πραγματοποίησε σεμινάριο στα ιατρικά επιτελεία των ΠΑΕ για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

Η σχετική ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σεμινάριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα “Διαδικασίες διαχείρισης της εγκεφαλικής διάσεισης” (Concussion Management), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης των ιατρικών επιτελείων των ΠΑΕ-Μελών της Super League και των ιατρών αγώνων του Πρωταθλήματος Super League.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι ιατροί των ομάδων και των αγώνων ενημερώθηκαν για την έγκαιρη παρέμβαση, τη διάγνωση, τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση του περιστατικού της διάσεισης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία.

Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Ξενοφών Ρούσσης, ορθοπεδικός χειρουργός – ειδικός αθλητίατρος και πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League.