image description

Στο διεθνές τουρνουά πινγκ-πονγκ της Πορτογαλίας στο Πόρτο συμμετείχε ο Γιώργος Κοσμάς, μαζί με άλλους τρεις συναθλητές του. Διοργανώτρια αρχή ήταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που απευθυνόταν στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Από  τα πιο σημαντικά το ανωτέρω τουρνουά παρουσιάζει πάντα μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών απ’ όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και η Ελληνική Ομοσπονδία στέλνει επίλεκτους αθλητές της.

Ο 15χρονος Γιαννιώτης αθλητής Νο1 στους παίδες και Νο 12 στους έφηβους στο Πανελλήνιο R/L  αγωνίσθηκε αρχικά  στην πιο πάνω  κατηγορία  (κάτω των 17 ετών),  με εξαιρετική παρουσία.

Συγκεκριμένα στον όμιλο πέτυχε δύο νίκες με 3-1 απέναντι σε Γερμανό και Ιταλό αντίπαλο και προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί στο 1ο αγώνα κέρδισε τον Ολλανδό αθλητή με 3-0 , στον 2ο αγώνα κέρδισε τον Γάλλο αθλητή με 3-1 και έφτασε στην 16άδα.  Στη συνέχεια αντίπαλος του ο Ρουμάνος αθλητής Νο1 των αγώνων και Νο5 στην Ευρώπη στην ηλικιακή του κατηγορία. Ο Γ. Κοσμάς σε συναρπαστικό αγώνα έχασε οριακά με 3-2 και την είσοδο του στην 8άδα. Όμως η πορεία αυτή  έδειξε την αγωνιστική του  άνοδο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι ανωτέρω εμφανίσεις έφεραν τον Γιαννιώτη αθλητή στη θέση Νο 111 του παγκόσμιου  R/L  στους παίδες.

Την επόμενη ημέρα αγωνίστηκε στην κατηγορία του ( κάτω των 15 ετών ) , όμως λόγω της ιδιαίτερης προσπάθειας της προηγούμενης ημέρας ηττήθηκε με 3-1 , πολύ δύσκολα  και στους δύο αγώνες του ομίλου και δεν προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ.

Την Ελληνική αποστολή συνόδευσε ο προπονητής των Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και προπονητής της εθνικής γυναικών.