Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων δήλωσε «παρών» στο μεγαλύτερο Event της Μακεδονίας, στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ» που για πρώτη φορά η παγκόσμια διάσταση του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αποτυπώθηκε με πρωτοφανή τρόπο με την παρουσία δρομέων από 70 χώρες και πέντε Ηπείρους!
Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε τις 14.000 και η πόλη της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από δρομείς, από χιλιόμετρα, από χρώματα και καλή διάθεση .
Ο Σ.Δ. Ιωαννίνων συμμετείχε με 27 δρομείς όπου έκαναν εξαιρετικές επιδόσεις και δεν έλειψαν και σ’ αυτόν τον αγώνα οι διακρίσεις. Συγκεκριμένα:
Το φράγμα του 3ωρου στους άντρες δρομείς έσπασε με σχετική ευκολία για άλλη μια φορά ο δρομέας μας Γκόγκος Γεώργιος με επίδοση 2:55:19, κατατάσσοντάς τον στην 10η θέση κατ. 19-34.
Από τις γυναίκες το φράγμα του 4ωρου έσπασαν η Μαρίνα Οικονόμου με φοβερή
επίδοση 3:40:52 ,κατατάσσοντάς την στην 9η θέση κατ. 40-44.
Επίσης και η Γεωργία Σιώζιου με εξαιρετική επίδοση 3:52:47 που την κατατάσσει στη 7η θέση κατ. 45-49.
Στο αγώνισμα των 5χλμ η Αλεξάνδρα Σόρογκα κατέλαβε την 1η θέση στην κατ. 40-44 με επίδοση 23:48.
Τις διακρίσεις πλαισιώνει ο Οδυσσέας Κουκέσης παίρνοντας μέρος για 1η φορά στον Μέγα Αλέξανδρο, στο αγώνισμα των 5χλμ, κατακτώντας την 1η θέση κατ. 40-44 με χρόνο 19:34.
Αξιοσημείωτη αναφορά του αγώνα αποτελεί η παρουσία της ομάδας «Τρέξε Μαζί μου» που κλείνει μια δεκαετία ενεργούς και ανιδιοτελούς δράσης όπου παράλληλα με την χαρά της συμμετοχής υποστηρίζεται η διαφορετικότητα, η συμπερίληψη και η αισιοδοξία.

