image description

Η ώρα των πρώτων αποφάσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα της σεζόν 2022-2023 έρχεται. Πολύ σύντομα, ίσως και αύριο (Τετάρτη), τα αδέρφια Χριστοβασίλη, που έχουν πλέον το κουμάντο της ομάδας, θα συναντηθούν με τον προπονητή Θανάση Στάικο προκειμένου να επικυρωθεί η συνέχιση της συνεργασίας τους και από εκεί και πέρα να γίνει μία ενδελεχής συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Τα μεταγραφικά και οι προσθαφαιρέσεις παικτών που θα χρειαστεί το ρόστερ μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, καθώς σύντομα η διοίκηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της προς όλους και κυρίως προς εκείνους που έχουν συμβόλαια, αλλά δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν. Φάνηκε και από τις τελευταίες αποστολές των κρίσιμων παιχνιδιών που έδωσαν οι Ηπειρώτες ποιοι μπορεί να είναι εκείνοι που δεν πρόσφεραν αυτά που προσδοκούσε η ομάδα, αν και ήρθαν με… «περγαμηνές».

Ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει και με τους δανεικούς που ίσως δώσει η ομάδα, αλλά κι αυτούς που είχε δώσει πέρυσι. Ο Μίνα δεν κατάφερε να γίνει βασικός και αναντικατάστατος στην Κ19 της Βέρντερ Βρέμης, οπότε οι πιθανότητες να δαπανήσουν οι Γερμανοί κάποια εκατομμύρια για να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς είναι μικρές. Ο δε Ρίζος θα επιστρέψει από τον Θεσπρωτό που υποβιβάστηκε. Οπότε θα συζητηθεί τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά, αν θα έχουν θέση στο νέο «κυανόλευκο» ρόστερ και αν θα υπάρξουν και νεαροί παίκτες του ΠΑΣ που θα προταθούν για δανεικοί σε άλλες ομάδες.

Όσον αφορά τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα, αυτό εξαρτάται και από τον κορμό που θα παραμείνει. Όπως γράφαμε και χθες, από τη βασική ενδεκάδα τα μόνα συμβόλαια που έληξαν ήταν των Τσιντώτα και Μορέιρα και εξαρτάται από τη διοίκηση αν θα δεχτεί να κάνει συζήτηση για μεταγραφές των Καραχάλιου και Πήλιου (σ.σ. αν έρθουν προτάσεις), όπως και το αν θα αναζητήσει κάτι ποιοτικότερο για τις θέσεις των Μπάλαν και Ριένστρα.

Ο κ. Στάικος θέλει σίγουρα ένα πιο ποιοτικό ρόστερ για να μην επαναληφθεί η φετινή αγχωτική χρονιά, οπότε δεδομένα θα χρειαστούν δυνατές προσθήκες για να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο.

Εν αναμονή είναι στην ομάδα και για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα έργα στο ΠΕΑΚΙ για το νέο προπονητικό. Είναι κι αυτό ένα μείζον θέμα που πρέπει να λυθεί.

Πέρα από τα μεταγραφικά, η ομάδα πρέπει να κινηθεί να κλείσει και προπονητικό κέντρο για προετοιμασία. Η Πολωνία βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο, όπου ενδέχεται η ομάδα να πάει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου για να δώσει εκεί τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια.

Εν τω μεταξύ, ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει συζητήσεις και για το τηλεοπτικό του συμβόλαιο, καθώς ολοκληρώθηκε αυτό που είχε με τη NOVA. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έδειξε ενδιαφέρον και η Cosmote TV για 1+1 έτη. Βέβαια τα χρήματα που δαπανούν τα κανάλια είναι παρόμοια, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά ως προς τα προσδοκώμενα έσοδα.