image description

Ούτε τώρα για την Αγγλία.  Για άλλη μια φορά τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να σπάσουν την κατάρα  που τους θέλει να μην κερδίζουν σε πρεμιέρα μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Γράφει ο Φώτης Κίτσος

Με ρεκόρ( 0-4-4!),  η ομάδα του Ρόι Χοντγκσον… ας γελάσω,  αν και προηγούνταν μέχρι το 89’ με 1-0 της Ρωσίας , κατάφερε  πάλι να ισοφαριστεί και έχασε  την ευκαιρία να σπάσει  την κακή παράδοση που έχει στις πρεμιέρες. Είχαμε ξαναγράψει, ότι αυτή η Αγγλία φέτος έχει πολύ ταλέντο με παίκτες σχεδόν σε κάθε γραμμή να έχουν κάνει εκπληκτική χρονιά. ς φέτος να είναι η χρονιά της. Σε κάθε κορυφαία διοργάνωση ξεκινάει με υψηλές βλέψεις  αλλά στο τέλος μένει με ένα γιατί και ένα παράπονο. Όπως όλες οι ομάδες, έχουν τα καλά τους αλλά έχουν και τα κακά τους. Για την Αγγλία το μεγαλύτερο κακό/μειονέκτημα (μεγαλύτερο κα από αυτό του Στέρλινγκ) δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός από τον προπονητή της, τον Ρόι Χόντγκσον.

Ας πάρουμε τα πράγματα λίγο πριν αρχίσει το Euro. Αφήνει εκτός αποστολής  τον Ντρινκγουότερ και στην θέση του παίρνει τον Γουίλσιρ,  που ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του έχασε το 98%  της αγωνιστικής περιόδου. Έχεις στο κέντρο παίκτες όπως  ο Έρικ Ντάιερ, Τζέιμς Μίλνερ και Τζόρνταν Χέντερσον οι οποίοι είναι περισσότερο κόφτες παρά οργανωτές. Ο Ντέλε Άλι υπολογίζεται κυρίως σαν δεκάρι που ενώνει το κέντρο με την επίθεση. Ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να παίξει τον ρόλο του deep-lying playmaker είναι ο Ντρινκγουότερ και πας και μου τον αφήνεις εκτός. Του κόβεις τα πόδια.

Μπορεί ο μέσος της Λέστερ να ήταν η πρωτοφανής αδικία στο ρόστερ της Αγγλίας, όμως υπάρχει και ένας ακόμα παίκτης που στο χθεσινό παιχνίδι δικαιολόγησε την «γκρίνια» προς το πρόσωπό του. Μα φυσικά μιλάμε για τον mr. 80.000.000 εκ. ευρώ, Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο βραχύσωμος αριστερός εξτρέμ χθες ήταν επιεικώς… απαράδεκτος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.  Και σιγά σιγά να περάσουμε στα πιο φρέσκα και στον χθεσινό αγώνα. Προβλέψιμη( για τον Χόνγκστον μιλάμε) η αρχική ενδεκάδα της Αγγλίας, με τον Χόντγκσον να αναζητούσε τρόπο πριν το παιχνίδι να χωρέσει στην ενδεκάδα τον Γουέιν Ρούνει, κάτι που τελικά έκανε βάζοντάς τον πίσω από τον Χάρι Κείν για να οργανώνει. Μερικές φορές ο παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γύρναγε πάρα πολύ πίσω μέχρι και στο κέντρο για να πάρει μπάλα και να επιχειρήσει μακρινή μπαλιά, αφήνοντας τον Κέιν μόνο του στην επίθεση, με μειονέκτημα απέναντι στους αμυντικούς της Ρωσίας. Παρόλα αυτά ο Ρούνει ήταν αρκετά καλός και παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στο 70ο λεπτό όταν από σουτ που επιχείρησε μετά από επέμβαση του Ακινφέεφ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Ο αρχηγός της Αγγλίας αντικαταστάθηκε μετά από εφτά λεπτά από τον Γουίλσιρ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο ο Χόντγκσον να ελέγξει το κέντρο, με περισσότερα τρεξίματα.

Αυτός που δεν έλεγε να βγει και τον κράταγε μέσα ο προπονητής του, παρόλο που δεν είχε κάνει τίποτα αξιόλογο στο παιχνίδι ήταν ο Στέρλινγκ. Στο πάγκο καθόταν 24 γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ( Τζέιμι Βάρντι) αλλά και ο Ντάνιελ Στάριντζ και ο αθεόφοβος ο Χόντγκσον βάζει αλλαγή τον Τζέιμς Μίλνερ στο 87’ στην θέση του Στέρλινγκ.  Κάποιος θα πει ήθελε να θωρακίσει την άμυνα του, αν κάνεις την δεύτερη αλλαγή σου στο 87’ πότε περιμένεις να θωρακιστεί η άμυνά σου;  Δέχεσαι γκολ μετ από δύο λεπτά και δεν έχεις χρόνο να αντιδράσεις. Σωστή επιλογή θεωρείται ο Μίλνερ, πιο αμυντικογενής μέσος(defensive winger), αλλά μπήκε αργά στο παιχνίδι.

Δεν γίνεται ο ποδοσφαιριστής που σου βάζει 24 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ και σε κάθε φιλικό σκοράρει, να μην αγωνίζεται λεπτό. Με άλλα λόγια, αλλιώς είναι να έχει ο αμυντικός απέναντί του τον δεύτερο σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος με 24 γκολ και αλλιώς τον Στέρλινγκ και τον Λαλάνα. Με Τζέιμι Βάρντι και Ντάνιελ Στλαριτζ η εθνική Αγγλίας γίνεται πιο υπολογίσιμη και σαφώς πιο επικίνδυνη. Οι πέντε επιθετικοί που πήρε στην αποστολή ο Χόντγκσον είναι ένα ρίσκο και ένας πονοκέφαλος που φάνηκε και χθες για το πότε θα παίξουν όλοι. Πολύ πιθανό είναι σε κάθε παιχνίδι να χρησιμοποιεί διαφορετικούς παίκτες στην επίθεση. Η Αγγλία ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα αλλά δεν σε έπειθε ότι μπορεί να καθαρίσει το παιχνίδι. Το Euro έχει πολύ δρόμο μπροστά του και τα «τρία λιοντάρια» έχουν ότι χρειάζεται φέτος για να πάνε ψηλά. Αρκεί ο Χόντγκσον να αποσυρθεί συμμορφωθεί.